Αναζητώντας παράξενους θεούς
zoom in

Άραγε πώς ξεκίνησαν όλα; Η "Μεγάλη Αναζήτηση..." Τι μας σπρώχνει και μας κεντρίζει να ψάχνουμε για τη φύση, για το νόημα και το σκοπό της ύπαρξης των πάντων; Γιατί να ξεχειλίζουμε από τόσα αναπάντητα Μεγάλα Ερωτηματικά; Μερικοί λένε ότι ο κόσμος είναι το όνειρο κάποιων θεών... Μπορεί αλλά εξίσου άνετα κάποιος άλλος θα έλεγε ότι οι θεοί είναι το όνειρο κάποιων ανθρώπων. Και όπως είπαμε, μόνο χάρη στην κακή τύχη πραγματοποιεί κανείς όλα τα όνειρά του. Γιατί... χωρίς όνειρα, ούτε οι θεοί ούτε οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να φτιάξουν τίποτα... ούτε καν να διασφαλίσουν την ίδια τους την ύπαρξη.

Η ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: "Η μοναδική λύση" (Έρικ Φρανκ Ράσσελλ), "Ένας σταυρός αιώνων" (Χένρυ Κάττνερ), "Ο Μεσσίας" (Ρέυ Μπράντμπερυ), "Το αριστερό μονοπάτι" (Α. Μπέρτραμ Τσάντλερ), "Ας πάμε στο Γολγοθά!" (Γκάρρυ Κίλγουορθ), "Οι αποστολικοί ταξιδιώτες" (Κέητ Ουίλελμ), "Ο πρόσφυγας" (Έρικ Φρανκ Ράσσελλ), "Οι φρύνοι του Γκρίμμερντεηλ", (Αντρέ Νόρτον).

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ray Bradbury

Ray Bradbury (Συγγραφέας)

Ο Ρέυ Μπράντμπερυ γεννήθηκε το 1920 στο Γουoκίγκαν του Ιλινόις. Άρχισε να γράφει διηγήματα το 1932, μετά από μια συνάντησή του μ΄ έναν καλλιτέχνη του τσίρκου ονόματι "Μίστερ Ελέκτρικο". Πούλησε το πρώτο του διήγημα επιστημονικής φαντασίας το 1941 και γρήγορα διακρίθηκε ως ο πιο ταλαντούχος συνεργάτης του περιοδικού "Weird Tales". Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του ΄40 δημοσίευε τις ιστορίες του όπου ήθελε. Τα διηγήματα αυτής της περιόδου εκδόθηκαν στις συλλογές "Μαύρο καρναβάλι" (1947) και "Η χώρα του Οκτώβρη" (1955). Ευρύτερα όμως γνωστός γίνεται με τις συλλογές διηγημάτων "Χρονικά του Άρη" (1950) και "Ο εικονογραφημένος άνθρωπος" (1951). Το 1953 εκδίδει το μυθιστόρημά του "Φαρενάιτ 451", του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά από τον Φρανσουά Τριφό αρκετά χρόνια αργότερα θα τον κάνει διάσημο σ΄ όλο τον κόσμο. Ακολουθούν πολλά μυθιστορήματα, γνωστότερα από τα οποία είναι τα "Κρασί από πικραλίδα" (1957), "Κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ" (1962), "Ένα νεκροταφείο για παράφρονες" (1990), "Πράσινες σκιές, λευκή φάλαινα" (1992). Στην ελληνική γλώσσα έχει δημοσιευθεί ένας αρκετά μεγάλος όγκος της δουλειάς του: -Το "Martian chronicles" (1950) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Μπουκουμάνη, το 1975, σε μετάφραση Φώντα Κονδύλη, με τίτλο "Τα δίδυμα φεγγάρια του Άρη" και επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Απόπειρα, το 1992, σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη, με τίτλο "Τα χρονικά του Άρη: οι ασημένιες ακρίδες". -Το "The illustrated man" (1951) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πάπυρος, το 1971, σε μετάφραση Χάρη Βελαχουτάκου, με τίτλο "Ο εικονογραφημένος άνθρωπος", και επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Απόπειρα, το 1992, σε μετάφραση Γιάννη Βαλούρδου και Δέσποινας Κερεβάντη. -Το "Dark carnival" (1947) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κάκτος, το 1978, με τίτλο "Εφιάλτες από το διάστημα". -Το "Kaleidoscope" (1949) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Θέμα, το 1988, σε μετάφραση Γιάννη Ανδρέου, με τίτλο "Καλειδοσκόπιο". -Το "Something wicked this way comes" (1986) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αίολος, το 1991, σε μετάφραση Βασίλη Καλλιπολίτη, με τίτλο "Κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ". -Το "Death is a lonely business" (1985) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Απόπειρα, το 1985, σε μετάφραση Έφης Καλλιφατίδη, με τίτλο "Ο θάνατος είναι μοναχική υπόθεση". -Το "Fahrenheit 451" (1953) πρωτοεκδόθηκε από τις εκδόσεις Γρηγόρη, το 1968, σε μετάφραση Τζένης Βαγιάνου, με τίτλο "Φαρενάιτ 451", και επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Παραπέντε, το 2000, σε μετάφραση Μαρίας Χρυσοχού. -Το "Dandelion wine" εκδόθηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το 2004, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου, με τίτλο "Κρασί από πικραλίδα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Garry Kilworth

Garry Kilworth (Συγγραφέας)

O Γκάρι Kίλγουορθ γεννήθηκε στη Nέα Yόρκη το 1941. Έχει ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο και τον έχουν γοητεύσει οι λαϊκές παραδόσεις, οι μύθοι και οι θρύλοι των τόπων που επισκέφθηκε. Tον ενδιαφέρουν η συγγραφή έργων φαντασίας και ο τομέας του υπερφυσικού στις διάφορες μορφές τους. Πρόσφατα ασχολήθηκε με το μυθιστόρημα φαντασίας για παιδιά και νέους, με έργα που γνώρισαν μεγάλη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό. Προτάθηκε δύο φορές για το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Carnegie.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Eric Frank Russell (Συγγραφέας)

Βρετανός συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας (1905 - 1978). Πολλά από τα μυθιστορήματα και τις ιστορίες του εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Αμερική. Έγραψε, επίσης, με το ψευδώνυμο Duncan H. Munro.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Henry Kuttner (Συγγραφέας)

Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας (1915 - 1958). Μαζί με τη γυναίκα του, επίσης συγγραφέα C.L. Moore, υπήρξαν μέλη του κύκλου "Lovecraft Circle", που αλληλογραφούσαν και εμπνέονταν από το έργο του H. P. Lovecraft κατά τη δεκαετία ΄40 - ΄50.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Chandler Bertram (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μπαλάνος (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Μπαλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μετά τη μέση εκπαίδευση ενδιαφέρθηκε για τη φυσική αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές του (του είχε προταθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ). Σπούδασε για ένα χρόνο ηλεκτρονικά στη Σιβιτανίδειο, αλλά την εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου του Μichigan, δίδαξε αγγλικά για μερικά χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO). Από τη μεταφραστική του δουλειά κέρδισε το βραβείο Κarell, το 1984, που δίνεται κάθε χρόνο σ΄ έναν μεταφραστή από ολόκληρο τον κόσμο από τη World Science Fiction Association. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση, ως καλεσμένος αλλά και με δική του εκπομπή. Είναι συγγραφέας βιβλίων έρευνας και επιστημονικής φαντασίας (άνω των 25 τίτλων), και μεταφραστής σχεδόν εκατό βιβλίων έρευνας, μεταφυσικής, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου κ.λπ. μέχρι στιγμής. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγει όσο γίνεται τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
25x21
Βάρος:
0.604 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση