Στα ίχνη μιας παραίσθησης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στα ίχνη μιας παραίσθησης

Για τον Φουκώ

Patricia Duncker

14.20€ -10% 12.78€

Μια ερωτική ιστορία ανάμεσα στον συγγραφέα και τον αναγνώστη είναι από μόνη της θέμα εξαιρετικά πρωτότυπο. Στα χέρια της Duncker όμως, αποκτά μια αχλύ μυστηρίου και ένα βάθος πρωτόγνωρο.
`Ενα βιβλίο παθιασμένο και αμφίροπο, που διασχίζει τα σύνορα του φύλου και της σεξουαλικότητας, διερευνά τα όρια της τρέλας και της επιθυμίας και επιβεβαιώνει τον απέραντο ερωτισμό που κρύβει η σχέση ανάμεσα σε εκείνον που γράφει και εκείνον που διαβάζει. Σπάνια ένα κείμενο καταφέρνει να παραδοθεί με τρόπο τόσο ερωτικό στον αναγνώστη του!
«Τα αγκίστρια της Dunker πιάνουν στην καρδιά αλλά και στο μυαλό. Καταφέρνει να μιλήσει για πράγματα εκπληκτικά σημαντικά μέσα από μια πλοκή που θυμίζει θρίλερ».
The Independent on Sunday
«Οι εικόνες της διαθέτουν λάμψη... Η προκλητική της γραφή είναι μια ολοκληρωτική απόλαυση».
The Financial Times

Σπύρος Τσακνιάς

Σπύρος Τσακνιάς (Υπεύθυνος Σειράς)


Λίζα Σαμλόγλου

Λίζα Σαμλόγλου (Μεταφραστής)

Η Λίζα Σαμλόγλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ελλάδα οικονομικά και συνέχισε στην Αγγλία μεταπτυχιακά στη λογοτεχνική μετάφραση (Πανεπιστήμιο του Essex). Διασκεύασε το θεατρικό έργο "Νύχτα και μέρα", του Τομ Στόπαρντ, για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ (1986). Έχει μεταφράσει πεζογραφία: Τζέιν Αν Φίλιπς, "Μηχανές ονείρων" (Εστία, 1988), Κάθριν Μάνσφιλντ, "Κάτι παιδιάστικο μα τόσο φυσικό" (Πατάκης, 1998), Patricia Dunker, "Στα ίχνη μιας παραίσθησης -για τον Φουκώ" (Τραυλός, 1999). Επί σειρά ετών ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα με έμφαση στο μάρκετινγκ. Υπήρξε εκδότρια και αρχισυντάκτρια εμπορικού περιοδικού. Τα διηγήματα και οι νουβέλες της συλλογής "Η πόλη με τους εργένηδες" (Ελληνικά Γράμματα, 2005) είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά.

Patricia Duncker

Patricia Duncker (Συγγραφέας)

Η Patricia Duncker γεννήθηκε στις Δυτικές Ινδίες. Διδάσκει συγγραφή, λογοτεχνία και θεωρία του φεμινισμού στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και περνάει μερικούς μήνες το χρόνο στη Γαλλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.353 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση