Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός ενδοδοντίας
(Προκλινική ενδοδοντία)
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Γ. Μπελτές


Οδηγός ενδοδοντίας
Ο Οδηγός Προκλινικής Ενδοδοντίας απευθύνεται τόσο στον φοιτητή όσο και στον κλινικό οδοντίατρο. Στην πρώτη περίπτωση, σκοπός τον είναι να βοηθήσει τον φοιτητή στην κατανόηση των βασικών αρχών της ενδοδοντίας και στην εξοικείωση τον με το αντικείμενο της τιροκλινικής άσκησης, έτσι ώστε να λάβει τις απαραίτητες γνώσεις, χρήσιμες για τη μετέπειτα κλινική τον εργασία. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι σίγουρο ότι αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τον κλινικό οδοντίατρο σε σχέση με την όλη πράξη της ενδοδοντικής θεραπείας.

Το σύγγραμμα αποτελείται από τρεις ενότητες:

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τα κεφάλαια που αναφέρονται στην κωδικοποίηση των δοντιών, σε γενικά μορφολογικά στοιχεία της πολφικής κοιλότητας, όπως και στην εξωτερική-εσωτερική μορφολογία όλων των οδοντικών ομάδων. Το τέταρτο στη σειρά κεφάλαιο της ίδιας ενότητας αναφέρεται συνοπτικά στην ακτινογραφία που έχει σχέση με την ενδοδοντική θεραπεία.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα κεφάλαια που αναφέρονται στην προετοιμασία της μύλης και στην απομόνωση του δοντιού πριν από την ενδοδοντική θεραπεία, στη διάνοιξη της πολφικής κοιλότητας, στην ανίχνευση των κλινικών στομίων και στην προπαρασκευή των ριζικών σωλήνων. Ιδιαίτερα αναλυτικά περιγράφεται το κεφάλαιο της διάνοιξης της πολφικής κοιλότητας για όλες τις οδοντικές ομάδες, όπως επίσης και το κεφάλαιο που αναφέρεται στο βασικό στάδιο της προπαρασκευής των ριζικών σωλήνων.

Η τελευταία ενότητα περιλαμβάνει το κεφάλαιο που αναφέρεται στο βασικό τελικό στάδιο της ενδοδοντικής θεραπείας, στην έμφραξη των ριζικών σωλήνων.

Η συγκεκριμένη επιλογή και ταξινόμηση των κεφαλαίων έγινε με βάση την αντίστοιχη διδακτική ύλη του πέμπτου και έκτου εξαμήνου της προπτυχιακής εκπαίδευσης των φοιτητών, προσαρμοσμένη στην προκλινική τους άσκηση. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

29χ21 εκ., 351 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 617.6 (Οδοντιατρική )
ISBN: 978-960-12-1680-5
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1680-4
Βάρος: 1.413 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

57.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.