Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ισορροπημένη κάρτα επιδόσεων
(Η μετάφραση της στρατηγικής σε δράση)
Συγγραφείς:   Robert S. Kaplan, David P. Norton,


Ισορροπημένη κάρτα επιδόσεων
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ένα επαναστατικό σύστημα διαχείρισης για εταιρίες που επιθυμούν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα σε πελάτες, σε εργαζόμενους, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και σε συστήματα.
Η Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων (The Balanced Scorecard) αναπτύχθηκε κατά την τελευταία δεκαετία από τους R. Kaplan και D. Norton σε μια σειρά εφαρμογών και δημοσιεύσεων, οι οποίες συντέθηκαν τελικά στο συγκεκριμένο βιβλίο. Ένα βιβλίο το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες ενώ διατέθηκαν πάνω από 30.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Το βιβλίο, γραμμένο από αυτούς που επινόησαν, ανέπτυξαν και τελειοποίησαν την Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το επαναστατικό αυτό εργαλείο για να κινητοποιηθεί το προσωπικό και να επιτευχθούν οι στόχοι μιας εταιρίας.
Η Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων αποτελεί ένα σύστημα διαχείρισης που μπορεί να διοχετεύσει την ενέργεια, τις ικανότητες και την εξειδικευμένη γνώση του προσωπικού σε κάθε τομέα οργάνωσης προς την επίτευξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στόχων των εταιριών.
Οι συγγραφείς, καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν την Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων τόσο για να καθοδηγήσουν την τρέχουσα απόδοση τους όσο και για να στοχεύσουν στη μελλοντική. Καταδεικνύουν τον τρόπο χρήσης των μετρήσεων σε τέσσερις κατηγορίες -χρηματοοικονομική απόδοση, γνώση πελατών, εσωτερικές επιχειρηματικές διαδικασίες και μάθηση και ανάπτυξη- για να ευθυγραμμίσουν την ατομική, την οργανωσιακή και τη διατμηματική πρωτοβουλία και να ανακαλύψουν εντελώς καινούργιες διαδικασίες για την επίτευξη των στόχων των πελατών και των μετόχων.
Οι συγγραφείς αποκαλύπτουν επίσης τον τρόπο ώστε να χρησιμοποιηθεί η Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων ως ένα εύρωστο σύστημα μάθησης για τον έλεγχο, την απόκτηση ανάδρασης και την ενημέρωση της στρατηγικής του οργανισμού. Τέλος, παρουσιάζουν τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλα τα στελέχη σε κάθε εταιρία για να δημιουργήσουν τη δική τους Ισορροπημένη Κάρτα Επιδόσεων.
Πρόκειται για ένα βιβλίο απαραίτητο για όλα τα στελέχη εταιριών το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται, αξιολογούνται και επεκτείνονται οι επιχειρήσεις.


Σημείωση: Εισαγωγή: Κ. Π. Αναγνωστόπουλος.

23χ17 εκ., 439 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.401 2 (Επιχειρηματικό σχέδιο)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Π. Αναγνωστόπουλος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-458-029-3
ISBN (10ψήφιο): 960-458-029-9
Βάρος: 0.699 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
28.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Robert S. Kaplan είναι ο Arthur Lowes Dickinson, καθηγητής λογιστικής στη Harvard Business School. Προηγουμένως ήταν στη Σχολή Βιομηχανικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου και υπηρέτησε ως κοσμήτορας αυτής της σχολής από το 1977 μέχρι το 1983. Παρέχει συμβουλές σχετικά με τον σχεδιασμό διοικητικών συστημάτων της απόδοσης και του κόστους σε πολλές κορυφαίες εταιρείες της Β. Αμερικής και της Ευρώπης. Διδάσκει σε κανονική βάση σε σεμινάρια στη Β. Αμερική, την Ευρώπη και το Ισραήλ, και δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Ο Kaplan τιμήθηκε με πολλά βραβεία για τη διδασκαλία του και τις δημοσιεύσεις του.

Ο David P. Norton είναι πρόεδρος της Renaissance Solutions, Inc., μιας διεθνούς εταιρείας συμβούλων που εξειδικεύεται στη μέτρηση της απόδοσης και την οργανωσιακή ανανέωση. Προηγουμένως υπήρξε συνιδρυτής της Nolan, Norton & Company, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος επί 17 έτη, πριν η εταιρεία αποκτηθεί από τη Peat Marwick. Συμμετέχει σε πολλές επιτροπές οργανισμών και τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας για τη στήριξή του στο Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις προσεγγίσεις του των διοικητικών συστημάτων πληροφοριών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.