Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων

Κείμενα - μαρτυρίες για τις προγαμιαίες σχέσεις

Συλλογικό έργο

Γεώργιος Δ. Μεταλληνός

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

10.15€ -10% 9.14€

Θέμα του παρόντος βιβλίου είναι οι ερωτικές σχέσεις χωρίς γάμο, είτε συμβαίνουν πριν είτε μετά
είτε ακόμα και χωρίς αυτόν, οι επιπτώσεις που έχουν οι σχέσεις αυτές στη ζωή του ανθρώπου και η στάση της Εκκλησίας απέναντί τους.

Εννέα πνευματικοί πατέρες της Εκκλησίας μας αναλύουν το θέμα από διαφορετική σκοπιά και με
διαφορετικό ύφος και τρόπο ο καθένας, καταδεικνύοντας ακριβώς ότι μπορεί οι τρόποι προσέγγισης να διαφέρουν, η διδασκαλία όμως της Εκκλησίας είναι μία, αιώνια και αναλλοίωτη, κι όχι κάτι που ακολουθεί τη μόδα. (Τα κείμενα δημοσιεύονται κατά εκκλησιαστική τάξη και διατηρούν σχεδόν αυτούσια τη γλώσσα των συγγραφέων τους).

Παράλληλα στο βιβλίο αυτό γίνεται μια καινοτομία: μια αντιπαραβολή πνευματικού και "κοσμικού"
λόγου, που φανερώνει τη διαφορά των καρπών της αμπέλου του κόσμου και της αμπέλου του Θεού. Τα
ορθόδοξα κείμενα εισάγονται και διανθίζονται από στίχους - κραυγές ενός κόσμου που, διψασμένος για την πηγή της ζωής, ψάχνει να την βρει εκεί που δεν υπάρχει, όπως ο ταξιδιώτης της ερήμου που
παραπλανάται από αντικατοπτρισμούς και οράματα οάσεων. Παραδίδουμε το βιβλίο αυτό στον αναγνώστη με την ευχή να μην περιφέρει τη δίψα του στην άγονη έρημο, αλλά να τη σβήσει για πάντα στην πηγή της ζωής.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Δ. Μεταλληνός (Συγγραφέας)

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο (1958). Σπούδασε Θεολογία και κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την απόλυση του από τον Στρατό (1965), διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας (Αθήνα). Κατά τα έτη 1969-1975 σπούδασε Θεολογία, Φιλολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία και Κοινωνιολογία στην Δυτική Γερμανία (Bόννη και Κολωνία). Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του Κλήρου στην Γερμανία. Είναι διδάκτορας Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας (Ιστορίας) στην Κολωνία. Σήμερα είναι καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει "Ιστορία και Πνευματικό Βίο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη Μεταβυζαντινή περίοδο". Υπηρετεί ως κληρικός στον πανεπιστημιακό Ναό "Άγιος Αντύπας" της Οδοντιατρικής Σχολής και αναπτύσσει δραστηριότητα μέσα στην νεολαία. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε συνέδρια. Είναι γνωστός ομιλητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (Συγγραφέας)

Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης), γεννήθηκε στη Ξάνθη το 1939. Το πτυχίο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε το 1962, και το 1967 της Θεολογικής. Σπούδασε Βυζαντική Μουσική στο Ωδείο Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και Πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί 9ετία ιεροκήρυξ και πνευματικός προϊστάμενος του εν Παλ. Φαλήρω Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επί 7ετία δε Γραμματέας της Ι. Συνόδου. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αριστούχος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας. Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών βιβλίων. Μητροπολίτης Δημητριάδος εξελέγη το 1974. Την 28η Απριλίου 1998 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εκοιμήθη στις 28 Ιανουαρίου του 2008, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Κοτσώνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Κωστώφ (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Γεώργιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιερομόναχος Διονύσιος Βογλός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Καραμαντζάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σαράντης Σαράντος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία B. Δημητριάδου (Επιμέλεια)

Η Μαρία B. Δημητριάδου ζει στην Αθήνα. Άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της από την αγγλική, συμμετοχές της σε βιβλία με κείμενα διαφόρων συγγραφέων, τα βιβλία της "Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες" (εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος), "Αλίκη η μικρή μαμά" (Μορφή - Εκδοθήτω), "Οι περιπέτειες της Ροδούλας και άλλα παραμύθια", "Το αδελφάκι της Ελένης" (εκδόσεις Εγρήγορση).

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
165
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.187 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση