Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφηβεία
(Συμπεριφορές και ψυχοκοινωνική υγεία)

Εφηβεία
Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος της ζωής, που έχει καθοριστική επίδραση στον ενήλικο βίο. Εύλογα λοιπόν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή των ειδικευμένων λειτουργών που έχουν στην ευθύνη τους εφήβους, αλλά και κάθε γονέα. Την ευαίσθητη αυτή ηλικία προσεγγίζει με συστηματικό, τεκμηριωμένο τρόπο το νέο βιβλίο της Ψυχολόγου, Αν. Καθηγήτριας Α. Κοκκέβη "Εφηβεία - Συμπεριφορές και ψυχοκοινωνική υγεία", που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Οι συγγραφείς, Α. Κοκκέβη, Γ. Κίτσος και Α. Φωτίου, συνεργάζονται στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, στο οποίο η πρώτη ερευνήτρια έχει μακρά και παραγωγική θητεία. Το βιβλίο προλογίζει ο διακεκριμένος καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Κ. Στεφανής.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου επιχειρείται μια ολόπλευρη και πλήρης περιγραφή των εφήβων στη χώρα μας, βασισμένη σε πανελλήνιες επιδημιολογικές έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 10.000 έφηβοι μαθητές. Η ανάλυση επικεντρώνεται στη συμπεριφορά και στις στάσεις των εφήβων στο πλαίσιο του κοινωνικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο αυτές αναπτύσσονται και υιοθετούνται. Καλύπτονται καίριοι τομείς της ζωής τους, όπως η οικογένεια, το σχολείο, οι φίλοι, ο ελεύθερος χρόνος, οι διατροφικές συνήθειες, επικίνδυνες συμπεριφορές όπως η χρήση ουσιών, η επιθετικότητα και η βία, τα ατυχήματα κ.ά.

Κάθε ένα από τα 10 κεφάλαια, πέρα από τα ερευνητικά δεδομένα, περιλαμβάνει εισαγωγικά στοιχεία, συμπεράσματα και βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς και σύγκριση με στοιχεία από άλλες χώρες, βοηθώντας τον αναγνώστη να διαμορφώσει πληρέστερη άποψη. Το κείμενο ακολουθεί αυστηρά επιστημονικά πρότυπα, παραμένοντας ωστόσο προσιτό στο ευρύ κοινό, ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει με ευχέρεια ο γονέας, ο εκπαιδευτικός, ο επαγγελματίας υγείας ή ο κρατικός λειτουργός. Το βιβλίο πετυχαίνει να αποκωδικοποιήσει πολλούς από τους γρίφους της εφηβείας, που προβληματίζουν τόσο τον ίδιο τον έφηβο όσο και το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.

24χ17 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.5 (Εφηβική ψυχολογία ), 305.235 (Έφηβοι)
ISBN: 978-960-452-050-3
ISBN (10ψήφιο): 960-452-050-4
Βάρος: 0.373 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κοινωνιολόγος, Επιστημονικός συνεργάστης του ΕΠΙΨΥ στο ΕΚΤΕΠΝ

Η Άννα Κοκκέβη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Παρισίων (Σορβόνη) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Ιατρικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών.

Ο Αναστάσιος Φωτίου είναι κοινωνιολόγος και στέλεχος του επιστημονικού προσωπικού του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ) και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) στον Τομέα Επιδημιολογίας. ΤΟ ΕΚΤΕΠΝ ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA-Ευρωπαϊκό Κέντρο). Αποτελεί ένα από τα 25 Εθνικά Εστιακά Σημεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (REITOX) του Ευρωπαϊκού Κέντρου. Το ΕΚΤΕΠΝ είναι αρμόδιο για τη συλλογή επίσημων αντιπροσωπευτικών στοιχείων για τον ελληνικό χώρο. Παράλληλα συνεργάζεται με όλα τα τμήματα του ΕΠΙΨΥ που ασχολούνται με τα ναρκωτικά. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα παρουσιάζει κάθε χρόνο στις Ετήσιες Εθνικές Εκθέσεις που αποστέλλει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο και στις Ετήσιες Εκθέσεις για την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ελλάδα που εκδίδει για τους Έλληνες επαγγελματίες υγεία, τους ερευνητές και τους υπεύθυνους φορείς για τη χάραξη πολιτικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.