Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιοποικιλότητα
(Μια εισαγωγή)
Συγγραφείς:   Kevin J. Gaston, John I. Spicer,


Βιοποικιλότητα
Το ανά χείρας σύγγραμμα παρέχει μια ολοκληρωμένη σύνοψη για τη Βιοποικιλότητα. Αναφέρεται στο τι είναι η βιοποικιλότητα, πως δημιουργήθηκε, ποια είναι η διανομή της, γιατί είναι σημαντική, ποιες είναι οι δυσμενείς επιδράσεις του ανθρώπου σε αυτή και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για τη διατήρησή της.

Το πεδίο της βιοποικιλότητας αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο επιστημονικό αντικείμενο, καθώς νέες ερευνητικές προκλήσεις κεντρίζουν και προάγουν συνεχώς τις γνώσεις μας. Η νέα έκδοση του παρόντος σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη όλη την πρόσφατη εξέλιξη του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου. Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου έχει ξαναγραφτεί, εκσυγχρονιστεί και εμπλουτιστεί με την πιο πρόσφατη επιστημονική πληροφορία, ώστε να παρέχει μία πλήρη διερεύνηση των κύριων θεμάτων του, περιλαμβάνοντας μοντέλα, πειράματα και ερευνητικά δεδομένα. Οι υπάρχουσες αναφορές είναι δομημένες ώστε να παραπέμπουν στις πρωτογενείς βιβλιογραφικές πηγές, ενώ σε κάθε κεφάλαιο προτείνονται κατάλληλες βιβλιογραφικές πηγές για περαιτέρω μελέτη. Όλες οι εικόνες που περιέχονται στο βιβλίο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου Blackwell.

Το βιβλίο "Βιοποικιλότητα: μια εισαγωγή" σχεδιάστηκε έτσι ώστε να απευθύνεται κυρίως στους προπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με θέματα βιοποικιλότητας στα πλαίσια των μαθημάτων της βοτανικής, της ζωολογίας και της οικολογίας. Επίσης, κρίνεται ως απαραίτητο εργαλείο σε όλους εκείνους που χρειάζονται μια περιεκτική σύνοψη της τεράστιας βιβλιογραφίας που υπάρχει πέριξ του γνωστικού αυτού αντικειμένου.

24χ17 εκ., 242 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 304.2 (Οικολογία ), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία), 590 (Ζωολογία), 580 (Βοτανικές επιστήμες), 333.7 (Περιβάλλον)
Άλλα πρόσωπα: Χαρίτων Χιντήρογλου (Επιμελητής) , Δημήτρης Βαφείδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-12-1687-4
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1687-1
Βάρος: 0.588 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Kevin J. Gaston είναι καθηγητής της Βιοποικιλότητας και Διευθυντής στο Πανεπιστήμιο του Sheffield (U.K.). Έχει ένα ευρύ πεδίο ερευνητικών ενδιαφερόντων στα αντικείμενα της βιοποικιλότητας, της μακρο-οικολογίας και της θαλάσσιας διατήρησης.

Ο John I. Spicer είναι αναπληρωτής καθηγητής της θαλάσσιας Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Plymouth (U.K.). Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η οικοφυσιολογία, η θαλάσσια βιολογία και οι σχέσεις της Βιοποικιλότητας με τη λειτουργικότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.