Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πληροφορίες για την τεχνολογία στις βενετοκρατούμενες ελληνικές περιοχές
(Πρακτικά ημερίδας, Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2005)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Πληροφορίες για την τεχνολογία στις βενετοκρατούμενες ελληνικές περιοχές
Η έκδοση των Πρακτικών της Ημερίδας συγκεντρώνει τις εισηγήσεις ειδικών μελετητών για το ερευνητικό πρόγραμμα που οδήγησε στη σύσταση της ψηφιακής βάσης δεδομένων με θέμα την τεχνολογία και τεχνογνωσία των ελληνικών βενετοκρατούμενων περιοχών. H Βάση λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη του ΠΙΟΠ και αριθμεί μεγάλο αριθμό σχεδίων, χαρτών και λοιπού εικονογραφικού υλικού, το οποίο συνοδεύεται από συνημμένο αρχειακό υλικό.

Ιστορικοί-βενετολόγοι, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, αρχειονόμοι και ιστορικοί της χαρτογραφίας παρουσίασαν θέματα σχετικά με τις ποικίλες εκφάνσεις της τεχνολογικής προόδου εκείνης της εποχής, όπως αποτυπώνονται στην πλούσια αυτή βάση. Οι θεματικές που αναπτύσσονται, αφορούν τις πηγές για την ιστορία της τεχνολογίας στις βιβλιοθήκες και στα αρχεία της Βενετίας, την αξία τους σε σχέση με την αρχαιολογική έρευνα, την ανάπτυξη της ελληνικής χαρτογραφίας και τοπογραφίας, τους μάστορες και μηχανικούς μεταξύ Βενετίας και ελλαδικού χώρου, την εξέλιξη της οχυρωματικής μέσα από αρχειακά τεκμήρια, την ιστορία των αλυκών και των λοιμοκαθαρτηρίων. Ο τόμος, όπως αντίστοιχα και η ημερίδα, κλείνει με τα συμπεράσματα και τη σημασία του ερευνητικού προγράμματος.

24χ17 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.3 (Ελλάς - Ιστορία - 1204-), 609 (Τεχνολογία - Ιστορία)
ISBN: 978-960-244-101-5
ISBN (10ψήφιο): 960-244-101-1
Βάρος: 0.383 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.38
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.