Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κατακόρυφη υπερκέραση: Η τρίτη διάσταση του πολέμου
(Οι σημαντικότερες αεραποβατικές και αεροκίνητες επιχειρήσεις του 20ου αιώνα)

Κατακόρυφη υπερκέραση: Η τρίτη διάσταση του πολέμου
Είναι αλήθεια ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων μιας χώρας μπορεί να διατηρηθεί και να βελτιωθεί μόνο, όταν η χώρα αυτή εκσυγχρονίζει το οπλοστάσιό της με οπλικά συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, προκειμένου να πολλαπλασιάζει τη μαχητική τους ισχύ, εισάγοντας παράλληλα στο πεδίο της μάχης καινούργιες μεθόδους στρατηγικής και τακτικής σημασίας.
Η αεραποβατική ιδέα ή η "κατακόρυφη υπερκέραση", όπως ονομάζεται στη στρατιωτική ορολογία, είναι αναμφισβήτητα τα μία από τις πιο εντυπωσιακές μορφές επιθετικού ελιγμού, που επιβεβαίωσε κατά τρόπο σα~ και κατηγορηματικό αυτή τη θεμελιώδη αρχή, θέτοντας τη σφραγίδα της στην έκβαση πολλών μαχών.
Ο αιφνιδιασμός, η μεγάλη ταχύτητα και εμβέλεια δράσης, η δυναμικότητα και η θεαματικότητα της μορφής αυτού του πολέμου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του στοιχεία, που συνέβαλαν απoφασιστικά στην αλλαγή του ρου πολλών πολεμικών γεγονότων.
Κατά τη διάρκεια της σχετικά βραχείας ιστορίας των εφαρμογών της, η οποία καλύπτει χρονικά μόλις μισό περίπου αιώνα, έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές στη στρατιωτική σκέψη της Στρατηγικής αλλά και της Τακτικής, που τα αποτελέσματά τους έχουν καταπλήξει ολόκληρο τον κόσμο. [...]
Το βιβλίο, που έχει στα χέρια του ο αναγνώστης, γράφτηκε με την πρόθεση να παρουσιάσει αυτή την ιστορία με ευκολονόητη γλώσσα και απλή μορφή, εμπλουτισμένη με φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και χάρτες, που να καλύπτουν, κατά το δυνατόν, τον τρόπο σχεδίασης και εκτέλεσης των αεραποβατικών επιχειρήσεων, αλλά να παρουσιάζουν και τα μέσα, που χρησιμοποιήθηκαν, με όσα στοιχεία υπήρχαν διαθέσιμα. Καταβλήθηκε προσπάθεια να περιγραφούν με όσο το δυνατόν πιο παραστατικό τρόπο οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες βρέθηκαν οι "κεντρικοί ήρωες" αυτών των επιχειρήσεων, οι υπέροχοι αερομεταφερόμενοι άντρες. Οι "ήρωες" αυτοί, που είχαν μοναδικό ιδανικό την αγάπη για την πατρίδα τους και κυρίαρχη σκέψη την κατίσχυση επί των αντιπάλων τους, προσφέρθηκαν εθελοντικά, εκπαιδεύθηκαν σκληρά και αγωνίστηκαν, για να πετύχουν το στόχο τους.

(από τον πρόλογο)

24χ17 εκ., 526 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 940.53 (Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945), 355.033 (Ιστορία, Στρατιωτική), 355.02 (Πόλεμος), 387.7 (Αεροπορία)
ISBN: 978-960-89929-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-89929-0-7
Βάρος: 0.989 κιλά
Εκδότης: Apopsis
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αραμπατζής, Γεώργιος Δ.
Ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Αραμπατζής γεννήθηκε στο Οφρύνιο Καβάλας το1942. Το 1966 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ως ανθυπολοχαγός πεζικού. Το 1969 τοποθετήθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις, όπου και υπηρέτησε επί εικοσιένα χρόνια, από τα οποία τα δέκα σε μονάδες αλεξιπτωτιστών. Υπήρξε διοικητής του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), διοικητής του 505 Τάγματος Πεζοναυτών και, τέλος, διοικητής του 2ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών. Το Μάρτιο του 1994 προήχθη στο βαθμό του ταξιάρχου και τοποθετήθηκε στην ΙΧ μεραρχία πεζικού ως υποδιοικητής. Φοίτησε σ΄ όλα τα σχολεία επιμόρφωσης του όπλου του και των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου και Σχολή Εθνικής Άμυνας, από τις οποίες αποφοίτησε με άριστα. Τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος και της τιμής, του Ταξιάρχη του Τάγματος και της Τιμής, το Μετάλλιο υπηρεσιών αξιωματικού επιτελούς Β΄ τάξεως και τα Μετάλλια Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ και Β΄ τάξεως. Με τις ετήσιες κρίσεις του Μαρτίου του 1996 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποστρατήγου ως "ευδοκίμως τερματίσας την υπηρεσία του". Το 2004, μετά από αναφορά του στο Γενικό Επιτελείο Στρατού επανακρίθηκε και προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.