Παιχνίδι με ακονισμένα μαχαίρια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παιχνίδι με ακονισμένα μαχαίρια

Μυθιστόρημα

Neil Belton

20.39€ -10% 18.35€
Το "Παιχνίδι με ακονισμένα μαχαίρια" είναι η μυθιστορηματική απόδοση ενός χρόνου από τη ζωή του νομπελίστα Αυστριακού φυσικού Έρβιν Σρέντινγκερ, γνωστού για την κυματική εξίσωση που φέρει το όνομά του και για το νοητικό πείραμα της ζωντανής-νεκρής γάτας που έπαιξε κεντρικό ρόλο στη μεταμοντέρνα επιστημονική σκέψη. Το 1939 ο νομπελίστας φυσικός Έρβιν Σρέντινγκερ εγκαταλείπει την Αυστρία και καταφεύγει σ΄ ένα απομονωμένο χωριό στα περίχωρα του Δουβλίνου, όπου μπορεί να εργαστεί μακριά από τη ναζιστική απειλή. Στην εξορία του τον συντροφεύουν η γυναίκα του, η ερωμένη του και το παιδί που έχει αποκτήσει μαζί της. Ο Νιλ Μπέλτον γράφει ένα μυθιστόρημα για τον πόλεμο, την αγάπη, την επιστήμη και τις ιδέες που διαμόρφωσαν την ιστορία του εικοστού αιώνα. Για το "Παιχνίδι με ακονισμένα μαχαίρια" ο Νιλ Μπέλτον τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα από τους Irish Times. Το μυθιστόρημα έγινε δεκτό από τον παγκόσμιο Τύπο με ενθουσιώδεις κριτικές και έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.


Neil Belton

Neil Belton (Συγγραφέας)

Ο Νιλ Μπέλτον (Neil Belton) γεννήθηκε στο Δουβλίνο και σπούδασε στο University College of Dublin. Σήμερα ζει στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων. Το βιβλίο του "The Good Listener, Helen Bamber: A Life Against Cruelty" κέρδισε το πρώτο βραβείο (ιρλανδικού) μη λογοτεχνικού έργου. Για το "Παιχνίδι με ακονισμένα μαχαίρια" τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα των Irish Times. Το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
507
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.633 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση