Ποιότητα Κώδικα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ποιότητα Κώδικα

Η προοπτική του ανοικτού λογισμικού

Διομήδης Σπινέλλης

49.00€ -26% 36.26€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604611232

  • Κατηγορίες:

    Πληροφορική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Κλειδάριθμος

Στο πρώτο του βιβλίο, "Ανάγνωση Κώδικα", ο Διομήδης Σπινέλλης έδειξε στους προγραμματιστές πώς να κατανοούν και να τροποποιούν βασικές ιδιότητες λειτουργίας του λογισμικού.

Το βιβλίο "Ποιότητα Κώδικα" επικεντρώνεται σε ιδιότητες που δεν σχετίζονται με τη λειτουργία και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν κρίσιμες απαιτήσεις για το λογισμικό -όπως η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η φορητότητα, η συντηρησιμότητα, καθώς και η χρονική και χωρική απόδοση.

Ο συγγραφέας αντλεί εκατοντάδες παραδείγματα από έργα ανοιχτού λογισμικού -όπως οι διακομιστές ιστού και εφαρμογών Apache, τα συστήματα BSD Unix, και η βάση δεδομένων HSQLDB της Java- για να παρουσιάσει έννοιες και τεχνικές τις οποίες κάθε επαγγελματίας προγραμματιστής λογισμικού θα είναι σε θέση να εκτιμήσει και να εφαρμόσει άμεσα.

Τα πλήρη αρχεία του κώδικα ανοιχτού λογισμικού στον οποίο αναφέρεται το βιβλίο είναι διαθέσιμα στο συνοδευτικό CD-ROM του βιβλίου.

Διαβάστε το βιβλίο και απαντήστε στα ακόλουθα ερωτήματα:
- Πώς μπορείτε να αποφεύγετε σφάλματα απώλειας στοιχείων;
- Είναι πραγματικές οι επιθέσεις με Δούρειους Ίππους;
- Τι πρέπει να προσέχετε όταν η εφαρμογή σας δεν μπορεί να διαχειριστεί το φόρτο εργασίας της;
- Πώς μπορείτε να εντοπίζετε διαρροές μνήμης;
- Πώς μπορείτε να προσαρμόζετε τις εφαρμογές σας για τις διεθνείς αγορές;
- Πώς πρέπει να ονομάζετε τις μεταβλητές στον κώδικά σας;
- Πώς μπορείτε να εντοπίζετε και να βελτιώνετε την κάλυψη κώδικα στους ελέγχους που διεξάγετε;

Διομήδης Σπινέλλης

Διομήδης Σπινέλλης (Συγγραφέας)

Ο Διομήδης Σπινέλλης είναι καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος διπλώματος στην τεχνολογία λογισμικού και διδακτορικού διπλώματος στην επιστήμη υπολογιστών από το Imperial College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού και στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τα βραβευμένα και μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες βιβλία "Ανάγνωση κώδικα" και "Ποιότητα κώδικα" καθώς και πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα. Λογισμικό που έχει υλοποιήσει, αποτελεί τμήμα πολλών σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων για καινοτόμα και βραβευμένα έργα, τόσο εμπορικά όσο και ανοικτού κώδικα. Τον Νοέμβριο του 2009 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
623
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.179 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση