Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποιότητα Κώδικα
(Η προοπτική του ανοικτού λογισμικού)
Συγγραφέας:   Διομήδης Σπινέλλης


Offer
Στο πρώτο του βιβλίο, "Ανάγνωση Κώδικα", ο Διομήδης Σπινέλλης έδειξε στους προγραμματιστές πώς να κατανοούν και να τροποποιούν βασικές ιδιότητες λειτουργίας του λογισμικού.

Το βιβλίο "Ποιότητα Κώδικα" επικεντρώνεται σε ιδιότητες που δεν σχετίζονται με τη λειτουργία και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ικανοποιηθούν κρίσιμες απαιτήσεις για το λογισμικό -όπως η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η φορητότητα, η συντηρησιμότητα, καθώς και η χρονική και χωρική απόδοση.

Ο συγγραφέας αντλεί εκατοντάδες παραδείγματα από έργα ανοιχτού λογισμικού -όπως οι διακομιστές ιστού και εφαρμογών Apache, τα συστήματα BSD Unix, και η βάση δεδομένων HSQLDB της Java- για να παρουσιάσει έννοιες και τεχνικές τις οποίες κάθε επαγγελματίας προγραμματιστής λογισμικού θα είναι σε θέση να εκτιμήσει και να εφαρμόσει άμεσα.

Τα πλήρη αρχεία του κώδικα ανοιχτού λογισμικού στον οποίο αναφέρεται το βιβλίο είναι διαθέσιμα στο συνοδευτικό CD-ROM του βιβλίου.

Διαβάστε το βιβλίο και απαντήστε στα ακόλουθα ερωτήματα:
- Πώς μπορείτε να αποφεύγετε σφάλματα απώλειας στοιχείων;
- Είναι πραγματικές οι επιθέσεις με Δούρειους Ίππους;
- Τι πρέπει να προσέχετε όταν η εφαρμογή σας δεν μπορεί να διαχειριστεί το φόρτο εργασίας της;
- Πώς μπορείτε να εντοπίζετε διαρροές μνήμης;
- Πώς μπορείτε να προσαρμόζετε τις εφαρμογές σας για τις διεθνείς αγορές;
- Πώς πρέπει να ονομάζετε τις μεταβλητές στον κώδικά σας;
- Πώς μπορείτε να εντοπίζετε και να βελτιώνετε την κάλυψη κώδικα στους ελέγχους που διεξάγετε;

24χ17 εκ., 623 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 978-960-461-123-2
ISBN (10ψήφιο): 960-461-123-2
Βάρος: 1.179 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
49.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σπινέλλης, Διομήδης
Ο Διομήδης Σπινέλλης είναι καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος διπλώματος στην τεχνολογία λογισμικού και διδακτορικού διπλώματος στην επιστήμη υπολογιστών από το Imperial College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού και στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τα βραβευμένα και μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες βιβλία "Ανάγνωση κώδικα" και "Ποιότητα κώδικα" καθώς και πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα. Λογισμικό που έχει υλοποιήσει, αποτελεί τμήμα πολλών σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων για καινοτόμα και βραβευμένα έργα, τόσο εμπορικά όσο και ανοικτού κώδικα. Τον Νοέμβριο του 2009 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.