Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Fortran 77/90/95 & Fortran 2003
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Σ. Καράκος


Offer
Η Fortran είναι μια γλώσσα προγραμματισμού προσαρμοσμένη στην επίλυση επιστημονικών και τεχνολογικών προβλημάτων, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάθε άλλο πεδίο με αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες.

Η εκμάθησή της αφ΄ ενός επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή στις τεχνικές του προγραμματισμού των υπολογιστών και αφ΄ ετέρου κάνει συμμέτοχο το γνώστη της στη μεγάλη οικογένεια των ειδικών, οι οποίοι πραγματεύονται σύγχρονα επιστημονικά προβλήματα.

Αντίθετα με άλλα βιβλία, όπου περιγράφεται αποκλειστικά και μόνο η Fortran 77 ή οι νεότερες εκδόσεις (κυρίως η Fortran 90/95 και σε μικρότερο βαθμό η Fortran 2003), αυτό το βιβλίο ξεκινά με την περιγραφή και τις δυνατότητες της βασικής έκδοσης της γλώσσας, δηλαδή της Fortran 77, αλλά επισημαίνει και προσδιορίζει αναλυτικά τις βελτιώσεις της Fortran 90/95, καθώς και αυτές της Fortran 2003.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους νέους προγραμματιστές επιστημονικών υπολογισμών και σε όλους εκείνους οι οποίοι έχουν αποκτήσει πείρα στον προγραμματισμό με τη Fortran 77 και επιθυμούν να ανανεώσουν και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους ώστε να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες της γλώσσας.

Το συνοδευτικό CD περιέχει τον πηγαίο κώδικα όλων των παραδειγμάτων του βιβλίου καθώς και τα συμπιεσμένα αρχεία πέντε πλήρως λειτουργικών και έτοιμων προς χρήση μεταγλωττιστών της γλώσσας Fortran.

24χ17 εκ., 438 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.13 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γλώσσες προγραμματισμού)
ISBN: 978-960-461-072-3
ISBN (10ψήφιο): 960-461-072-4
Βάρος: 0.839 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
29.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Σ. Καράκος, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Ξάνθη. Τα τελευταία 25 χρόνια διδάσκει γλώσσες προγραμματισμού υπολογιστών και εφαρμογές της Πληροφορικής. Έχει συγγράψει και έχει μεταφράσει βιβλία με θέματα κυρίως τη διδασκαλία γλωσσών προγραμματισμού και έχει διοργανώσει και διδάξει σε πολλά σεμινάρια Πληροφορικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.