Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα
(Εμπειρίες επιτυχημένης διακοπής νευροληπτικών, αντικαταθλιπτικών, λιθίου και άλλων ρυθμιστικών της διάθεσης, Ritalin και αγχολυτικών)

Βγαίνοντας από τα ψυχοφάρμακα

Από τότε που υπάρχουν ψυχοφάρμακα, πολλοί νοσηλευόμενοι κόβουν από μόνοι τους τα φάρμακά τους. Μπορούμε να υποθέσουμε σε πόσους απ’ αυτούς εμφανίζεται, μόνο και μόνο γι’ αυτό, μια "υποτροπή", που τους οδηγεί φυσικά σε μια νέα αναγκαστική λήψη ψυχοφαρμάκων. Είμαι σίγουρος ότι πολλές τέτοιες προσπάθειες θα στέφονταν με επιτυχία, αν οι ενδιαφερόμενοι και οι οικογένειές τους γνώριζαν τα πιθανά προβλήματα και είχαν μια εικόνα για το τι πρέπει να κάνουν, ώστε να μην οδηγηθούν στην υποτροπή. Οι επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν σκέφτονται σχεδόν καθόλου πώς να υποστηρίξουν τους πελάτες τους, όταν αυτοί αποφασίσουν να κόψουν τα φάρμακα. Ωστόσο, το να γυρίζουμε την πλάτη σ΄ αυτούς τους ανθρώπους και να τους αφήνουμε ν’ αντιμετωπίσουν μόνοι το πρόβλημά τους, δείχνει χαμηλού επιπέδου συναίσθηση ευθύνης.


21χ14 εκ., 335 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 920 (Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες), 616.89 (Ψυχιατρική ), 616.89 (Ψυχικές ασθένειες)
Άλλα πρόσωπα: Οντέτ Βαρών - Βασάρ , Άννα Εμμανουηλίδου (Επιμελητής) , Peter Lehmann (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8263-81-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8263-81-6
Βάρος: 0.509 κιλά
Εκδότης: Νησίδες
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
23.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Regina Bellion, γεν. 1941. Καθαρίστρια, βιομηχανική εργάτρια, πωλήτρια ειδών κομμωτηρίου, δασκάλα, μπαρ-γούμαν κ.ά. Σήμερα σε πρόωρη σύνταξη.

Carola Bock (ψευδώνυμο), γεν. 1949. Γραμματέας. Από το 1991 σε πρόωρη σύνταξη.

Wilma Boevink, γεν. 1963, κοινωνική επιστήμονας. Ενεργό μέλος του ολλανδικού κινήματος ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία (ΕΝUSΡ). Εργάζεται στο Ινστιτούτο Trimbos, ινστιτούτο για ψυχιατρική και εξαρτήσεις. Συντονίστρια μιας ομάδας εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία, με θέματα την ανάρρωση, την ενδυνάμωση και την εξειδίκευση μέσα από εμπειρική γνώση. Από το 2006 πρόεδρος του Stichting Weerklank, της ολλανδικής οργάνωσης για ανθρώπους που ακούν φωνές και έχουν ψυχωσικές εμπειρίες. Δημοσιεύσεις μεταξύ άλλων: "Samen werken aan herstel. Van ervaringen delen naar kennis overdragen" (Συνεργασία για την ανάρρωση: από την ανταλλαγή εμπειριών στην εφαρμογή της γνώσης, Utrecht 2002, μέλος της συγγραφικής ομάδας). "Stories of Revovery. Working together towards experiential knowledge in mental health care" (Ιστορίες ανάρρωσης. Συνεργασία στην κατεύθυνση της εμπειρικής γνώσης στον ψυχοκοινωνικό χώρο, επιμ., Utrecht, 2006).

Michael Chmela. γεν. 1958, στο Vorarlberg της Αυστρίας. Από το 1976 ώς το 1983 σπουδές ιατρικής στο Γκρατς. Από το 1997 ώς το 1999 εκπρόσωπος της οργάνωσης για πληροφόρηση και δικτύωση ομάδων αυτοβοήθειας Club Antenne στο Vorarlberg. Το 1999 ιδρυτικό μέλος της ιδέας του Τριαλόγου στο Vorarlberg. Ενεργητική συμμετοχή και προετοιμασία του 1ου αυστριακού συνεδρίου για ανθρώπους με ψυχιατρική εμπειρία στο Linz το 1999, και ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος της Αυστριακού Δικτύου Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία. Το 2000 ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης omnibus e.V. και επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου της Klagefurt στον τομέα των κοινωνικών επαγγελμάτων. Ειδικά ενδιαφέροντα: αυτοβοήθεια, κίνημα ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία, ενδυνάμωση, ανάρρωση. Από το 2001 ώς το 2007 υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής Gleiche beraten Gleiche (ελλ. Ίσοι συμβουλεύουν ίσους) στο Bregenz. Δημοσιεύσεις σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά για θέματα δικαιωμάτων ασθενών και κινδύνων της αντι-στίγμα καμπάνιας.

Oryx Cohen, master στη Δημόσια Διοίκηση, από τους ηγετικούς ακτιβιστές του διεθνούς κινήματος των άμεσα ενδιαφερόμενων. Ιδρυτικό Μέλος του Freedom Center. Συνεργάτης της ΝΑRPΑ (National Association for Rights Protection and Advocacy) και του ΙΝΤΑR (International Network Toward Alternatives and Recovery). Επί πολλά χρόνια συνεργασία με τη MindFreedom International, όπου και ήταν υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Προφoρικής Ιστορίας (Oral History Projekt). Αυτή τη στιγμή μοιράζεται τη διεύθυνση της Κοινότητας Μάθησης για την Ανάρρωση (Recovery-Lerngemeinschaft) δυτικά της Μασαχουσέτης, μιας οργάνωσης άμεσα ενδιαφερομένων, η οποία υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος και εργάζεται στην κατεύθυνση της ανάρρωσης.

Ilse Gold, γεν. 1949. Το 1991 εγκλείστηκε ακούσια με πρωτοβουλία ενός παθολόγου γιατρού σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπου και της χορηγήθηκαν για 14 μέρες νευροληπτικά. Λίγο μετά το εξιτήριό της σταμάτησε κρυφά και εντελώς μόνη της το Αλοπεριντίν και από τότε δεν ξαναπήρε κανένα ψυχοφάρμακο. Η Ilse Gold πέθανε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1998.

Bert Golden, γεν. 1955. 1969: εκπαίδευση ως τυπογράφος, αμέσως μετά μετεκπαίδευση στη φωτοστοιχειοθεσία. Μεταξύ 1985 και 1987 ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της φωτοστοιχειοθεσίας. Μια καταναγκαστική διαταραχή τον οδήγησε σε πρόωρη διακοπή της επαγγελματικής του πορείας. Από το 1996 εμπλέκεται ενεργά στους τομείς αυτοβοήθεια και ενημέρωση της κοινής γνώμης της Γερμανικής Εταιρείας Καταναγκαστικών Διαταραχών. 1996: ίδρυση μιας ομάδας αυτοβοήθειας για πρόσωπα με καταναγκαστική διαταραχή και συγγενείς τους. Απατο 2000 εκπρόσωπος της Γερμανικής Εταιρείας Καταναγκαστικών Διαταραχών στο κρατίδιο Nordrhein-Westfalen.

Gabor Gombos, γεν. 1961, Φυσικός. Από το 1993 εμπλέκεται ενεργά στο κίνημα ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία. Από το 1996 είναι προεδρεύων της ουγγρικής ομάδας αυτοβοήθειας Voice of Soul (Φωνή της ψυχής). Εκπροσωπεί στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία (ΕΝUSΡ), στο οποίο εκτελεί χρέη προέδρου από το 1998. Εκτός αυτού, είναι μέλος του συντονιστικού φόρουμ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία και του Δ.Σ. του ουγγρικού τμήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Carl Bach Jensen, γεν. 1951 στη Δανία. Μεταξύ 1973 και 1974 εγκλείστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπου του χορηγήθηκαν βίαια ηλεκτροσόκ και νευροληπτικά σε υψηλές δόσεις. Εκούσιος ψυχιατρικός ασθενής στα χρόνια 1975, 1980 και 1985. Από τότε δεν είχε καμιά προσωπική επαφή με την ψυχιατρική. Οξείες κρίσεις της τρέλας του τις αντιμετωπίζει με τη βοήθεια του προσωπικού του δικτύου υποστήριξης και φυτικών παρασκευασμάτων. Από το 1980 μέλος του κινήματος ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία στη Δανία. Το 1991 ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία (ΕΝUSΡ), από το 1994 μέχρι το 1996 εκτελών χρέη προέδου. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Landsforeningen af Nuvaerende og Tidligere Psykiatribrugere (LΑΡ), της οργάνωσης ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία της Δανίας. Από το 2001 ένας από τα δύο ευρωπαϊκά μέλη στην Παγκόσμια Οργάνωσης Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία. Πολλά χρόνια δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο. Επτά χρόνια manager ενός Κέντρου Ημέρας υπό τον έλεγχο ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία στο Kolding της Δανίας. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως σύμβουλος σε ένα Κέντρο κοινωνικής ανάπτυξης, έρευνας και εκπαίδευσης. Επιμελητής διαφόρων βιβλίων κριτικών προς την ψυχιατρική και συγγραφέας μιας σειράς άρθρων σε δανέζικα περιοδικά.

Maths Jesperson, γεν. 1954. Από το 1980 ώς το 1981 τρόφιμος ενός κλασικού ψυχιατρικού νοσοκομείου. Από το 1982 ώς το 1988 παραγωγός σε μια επαγγελματική ομάδας θεάτρου και πολιτικός των Πρασίνων. Το 1984 ασπάστηκε τον καθολικισμό. Από το 1988 τοπικός γραμματέας του RSΜΗ, της Σουηδικής Ένωσης Ανθρώπων με Ψυχιατρική Εμπειρία. Το 1991 ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρώην Χρηστών και Επιζησάντων της Ψυχιατρικής (ΕΝUSΡ) και ώς το 2000 εκδότης του περιοδικού της οργάνωσης. Υποστήριξε τη δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένων προγραμμάτων: το Hotel Magnus στο Stenbock, ένα ξενοδοχείο που διοικείται από άμεσα ενδιαφερόμενους, το PO-Skane (επαγγελματικοί υποστηρικτές των δικαιωμάτων προσώπων με ψυχιατρική εμπειρία) και το Stumpen-Ensemble, μια θεατρική ομάδα τοξικοεξαρτημένων ατόμων, αστέγων και ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία. Παράλληλα, ερευνητής στον τομέα της Θεατρολογίας στο πανεπιστήμιο της Lund. Από το 2004 παντρεμένος. Ζει με τη γυναίκα του και δύο παιδιά στο Malmo της Σουηδίας.

Klaus John, γεν. το 1958, πατέρας δύο παιδιών. Ασκεί εναλλακτικές θεραπείες στο προσωπικό του ιατρείο από το 1985 με έμφαση: βελονισμό, ηλεκτροβελονισμό, βιοηλεκτρονική λειτουργική διαγνωστική, ομοιοπαθητική, καταθυμική βίωση εικόνων, ύπνωση, διαπροσωπική ψυχολογία και χρωματοθεραπεία. Τριετής εκπαίδευση στη διαπροσωπική ψυχολογία κοντά στον Stanislav Grof στις Η.Π.Α. Δίνει σεμινάρια πάνω στην ολοτροπική αναπνοή από το 1988. Επίσης δίνει σεμινάρια αυτογενούς χαλάρωσης στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Από το 1993 αναπτύσσει προγράμματα και μηχανισμούς για τη χρωματοθεραπεία.

Bob Johnson (Αγγλία): είναι καταχωρημένος στον ιατρικό σύλλογο ως ψυχίατρος. Μετά τις σπουδές του στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cabridge έγινε το 1958 μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής Ψυχολογίας και από το 1973 είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιατρικής. Μέσω της δουλειάς του από το 1991 έως το 1996 στο τμήμα ειδικής ασφάλειας για επικίνδυνους και διαταραγμένους τροφίμους της φυλακής Parkhurst, οι οποίοι κρίθηκαν υπερβολικά επικίνδυνοι για το ψυχιατρικό τμήμα της κλινικής Broadmorr για ακαταλόγιστους, αναδείχθηκε ειδικός στη θεραπεία των διαταραχών προσωπικότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος James-Nayler, ενός μικρού φιλανθρωπικού συλλόγου για την ψυχική υγεία, που εμπνέεται από τη φιλοσοφία των Κουακέρων.

Manuela Kalin (ψευδώνυμο). 1969: εκπαίδευση ως νοσηλεύτρια. Πρακτική εμπειρία σε διάφορους τομείς και στο εξωτερικό. Μεταξύ 1983 και 1984 εκπαίδευση ως ιατρική μασέρ. Τρία χρόνια φυσιοθεραπείας σε ένα χώρο ετοιμοθανάτων. Μετεκπαίδευση στη συμπληρωματική ιατρική. Από το 1990 διατηρεί δικό της ιατρείο στην Ελβετία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.