Η χαμένη κιβωτός της Διαθήκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η χαμένη κιβωτός της Διαθήκης

Η συναρπαστική αναζήτηση της θρυλικής κιβωτού

Tudor Parfitt

Σύμφωνα με τη Βίβλο, η Κιβωτός στην οποία φυλάσσονταν οι πλάκες με τις Δέκα Εντολές που δόθηκαν στον Μωυσή, διέθετε μια τρομακτική θεία δύναμη. Αυτό το αντικείμενο, το ιερότερο στον κόσμο τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το Ναό του Σολομώντα πριν από 2.500 χρόνια. Έκτοτε, και μέχρι τις μέρες μας, αντιμετωπιζόταν ως ένας ακόμα βιβλικός μύθος.

Ο καθηγητής Τιούντορ Πάρφιτ, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το διαχρονικό ενδιαφέρον μιας ενδελεχούς ιστορικής μελέτης με την αγωνία και τη δράση ενός συναρπαστικού αστυνομικού μυθιστορήματος, αφηγείται την ασύλληπτη περιπέτεια της εικοσάχρονης αναζήτησής του για την Κιβωτό της Διαθήκης και το πώς κατάφερε να πετύχει αυτό που τόσοι άλλοι που επιχείρησαν είχαν αποτύχει.

Η αποκάλυψη του ευρήματός του θα γράψει την ιστορία από την αρχή.

Έφη Τσιρώνη (Μεταφραστής)


Tudor Parfitt

Tudor Parfitt (Συγγραφέας)

Ο «Βρετανός Ιντιάνα Τζόουνς», όπως έχει χαρακτηριστεί ο καθηγητής Τιούντορ Πάρφιτ, ανήγαγε σε έργο ζωής την αναζήτηση των χαμένων φυλών του Ισραήλ στην Αφρική και την Ασία. Ως διδάκτωρ Εβραϊκών Σπουδών στη διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Ασιατικών και Αφρικανικών Σπουδών και ως μέλος του Οξφορδιανού Κέντρου Ιουδαϊκών και Εβραϊκών Μελετών, ο Πάρφιτ έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εκτεταμένες μελέτες σχετικά με την ιστορία των Εβραίων της Αφρικής και της Ασίας. Το 2007 έλαβε τον τίτλο του Επισκέπτη Ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Με την ιδιότητα του παρουσιαστή, έγραψε και παρουσίασε το Αναζητώντας τους Γιους του Αβραάμ για το Channel Four. Επίσης, είναι ο δημιουργός αρκετών ντοκιμαντέρ για το BBC, και αποτέλεσε το θέμα ενός αφιερώματος στην εκπομπή Εξήντα Λεπτά του CBS. Φανατικός ταξιδιώτης, ο Πάρφιτ οργώνει επί χρόνια τις απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας και, όταν βρίσκεται στην Ευρώπη, μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο και το Λανγκεντόκ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
455
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.687 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση