Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψηφιακά ηλεκτρονικά
(Βασική θεωρία και εργαστηριακές ασκήσεις με ολοκληρωμένα κυκλώματα)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Ασημάκης


Offer
Τα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση και υλοποίηση ψηφιακών συστημάτων σε ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΤΕΙ και ο βασικός σκοπός του είναι η εξοικείωση με τις βασικές έννοιες και η κατανόηση, η εμπέδωση και η εφαρμογή βασικών αρχών σχεδίασης ψηφιακών κυκλωμάτων. Το βιβλίο αναφέρεται τόσο στα Συνδυαστικά Κυκλώματα (Λογικές Πύλες, Λογικές Συναρτήσεις, Οικουμενικές Πύλες, Απλοποίηση Λογικών Συναρτήσεων με Χάρτες Karnaugh, Αποκωδικοποιητές, Κωδικοποιητές, Πολυπλέκτες, Αριθμητικά Κυκλώματα) όσο και στα Ακολουθιακά Κυκλώματα (Flip flop, Καταχωρητές, Σύγχρονα Ακολουθιακά Κυκλώματα, Απαριθμητές, Μανταλωτές, Ασύγχρονα Ακολουθιακά Κυκλώματα). Παρουσιάζεται η βασική θεωρητική θεμελίωση των Ψηφιακών Ηλεκτρονικών με σκοπό την απόκτηση της ικανότητας ανάλυσης και σχεδίασης ψηφιακών κυκλωμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εργαστηριακές ασκήσεις με χρήση Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων με σκοπό την απόκτηση της ικανότητας χρήσης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για την κατασκευή ψηφιακών κυκλωμάτων.

24χ17 εκ., 218 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 537.5 (Ηλεκτρονική), 621.381 5 (Ψηφιακά κυκλώματα)
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Βουρβουλάκης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-01-1201-6
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1201-0
Βάρος: 0.481 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Νικόλαος Ασημάκης έλαβε δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής το 1985 και διδακτορικό δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής το 1993 από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πάτρας, σε ιδιωτικές εταιρείες και στο ΤΕΙ Λαμίας. Έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Κολλέγιο Αθηνών, Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, Τεχνικό Λύκειο) και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, Σχολή Διοίκησης-Οικονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Λαμίας, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας). Από το 1996 είναι μέλος Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Λαμίας, ως Καθηγητής Εφαρμογών (1996-2002), ως Επίκουρος Καθηγητής (2002-2007) και ως Αναπληρωτής Καθηγητής (2007 κ.ε.). Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα: βιβλία, διδακτικές σημειώσεις, δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Από το 2007 είναι Associate Editor στο Australian Journal of Mathematical Analysis and Applications (AJMAA).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.