Άλακ Σίνερ: Υπόθεση ΗΠΑ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άλακ Σίνερ: Υπόθεση ΗΠΑ

Carlos Sampayo

Αύγουστος 2001 - Νέα Υόρκη. Ο Άλακ Σίνερ έχει κόψει το τσιγάρο. Έχει ανοίξει και πάλι το γραφείο του. Η κόρη του Τσέριλ είναι ετοιμόγεννη. Η κατάσταση θα ήταν ειδυλλιακή, αν δεν εμφανιζόταν η Τζιλ Όουτς, η φίλη του Φράνκι του «γαλανομάτη». Και να που ο Σίνερ αναλαμβάνει μια σκοτεινή υπόθεση, όπου μπλέκονται τα μυστικά κέντρα εξουσίας, η μαφία και η τρομοκρατία. . . Ο Jose Munoz και ο Carlos Sampayo με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, καταδύονται στον σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Πέτρου

Θανάσης Πέτρου (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιογλωσσολογία. Το 2002 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Κόμικς του ένθετου "9" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" στην κατηγορία των Νέων Ταλέντων. Το 2005 αποφοίτησε από την ΑΚΤΟ (τμήμα Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν). Από το 2004 είναι μόνιμος συνεργάτης του "9". Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στο "9", στη "Γαλέρα", στη "Βαβέλ" και αλλού. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κόμικς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σερβία, Κίνα, Σαρδηνία, Πολωνία). Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή κόμικς του με τίτλο "Ο Τυμπανιστής και οι φίλοι" του από τις εκδόσεις "Βιβλιοπέλαγος". Το 2011 κυκλοφόρησε το "Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά" σε σενάρια Δημήτρη Βανέλλη (εκδόσεις "Τόπος"). Επίσης το 2011 κυκλοφόρησε "Το πτώμα" (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδόσεις "Jemma Press".

Ομάδα "9" (Επιμέλεια)


Jose Munoz (Εικονογράφος)


Carlos Sampayo

Carlos Sampayo (Συγγραφέας)

Ο Κάρλος Σαμπάγιο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1943. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 κατέφυγε για πολιτικούς λόγους στην Ευρώπη (αρχικά στην Ιταλία και τη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ισπανία, όπου ζει μέχρι σήμερα). Εργάζεται ως σεναριογράφος και κριτικός λογοτεχνίας και μουσικής.Το 1974, σε συνεργασία με τον μεγάλο Αργεντινό σχεδιαστή Jose Munoz [Χοσέ Μουνιόζ], δημιούργησε την εμβληματική σειρά κόμικς με ήρωα τον Αlack Sinner. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε με τη σειρά "Le Bar a Joe" και τα άλμπουμ "Sophie", "Sudor Sudaca", "Jeu de Lumieres", L΄ Europe en flammes", "Billie Holiday", "Le Poete" και "Le Livre". Ο Σαμπάγιο συνεργάστηκε επίσης με τους δημιουργούς κόμικς Oscar Zarate, Jorge Schiaffino, Solano Lopez και Igort. Εξέδωσε, ακόμα, έργα για την τζαζ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
82
Διαστάσεις:
30x23
Βάρος:
0.354 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση