Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της πολιτισμικής κληρονομιάς
(Διαχείριση, εκπαίδευση, επικοινωνία)

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της πολιτισμικής κληρονομιάς
Η χρήση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της πολιτισμικής κληρονομιάς έχει πλέον σήμερα εδραιωθεί με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, η οποία προσδιορίζει με τη σειρά της τις σύγχρονες θεωρητικές συζητήσεις και προκαλεί για μια επανεξέταση κεντρικών ζητημάτων σχετικών με τις δυνατότητες διαχείρισης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας των πολιτιστικών αγαθών. Από την άλλη πλευρά, οι τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις επηρεάζουν τους τρόπους με τους οποίους οι επισκέπτες (πραγματικοί και εικονικοί ή εξ αποστάσεως) έρχονται σε επαφή με τα πολιτιστικά αγαθά, επικοινωνούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό μεταξύ τους, αλλά και με το προσωπικό, με ειδικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, και βιώνουν την πολιτιστική εμπειρία. Φυσικά, η επιτυχημένη ένταξη των νέων τεχνολογιών σε έναν πολιτιστικό οργανισμό προϋποθέτει υποστήριξη από τη διοίκηση του, εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και προσεκτική εξέταση των δυνατοτήτων των διαφορετικών τεχνολογικών εργαλείων, έτσι ώστε να επιλεγεί αυτό που υπηρετεί πιο πιστά τους στόχους του οργανισμού και τις συγκεκριμένες ανάγκες ανά περίπτωση. Αυτά και άλλα ζητήματα αναπτύσσονται αναλυτικά στα άρθρα του συλλογικού αυτού τόμου. Παρουσιάζονται επιλεγμένα παραδείγματα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται θεωρητικοί προβληματισμοί και ερωτηματικά για το μέλλον.

29χ21 εκ., 735 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.48 (Τεχνολογία και πολιτισμός )
Άλλα πρόσωπα: Μαρία, καθηγήτρια μουσειολογίας Οικονόμου (Επιμελητής) , Αλεξάνδρα Μπούνια (Επιμελητής) , Νίκη Νικονάνου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-471-001-0
ISBN (10ψήφιο): 960-471-001-Χ
Βάρος: 1.84 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1966. Απόφοιτος του 1ου Γυμνασίου Αθηνών, διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός και Διδάκτορας Μηχανικός ΕΜΠ. Οι εργασίες του και οι περιοχές έρευνας που τον ενδιαφέρουν περισσότερο σχετίζονται με την ιστορία και θεωρία του πολιτισμού, τη σύγχρονη φιλοσοφία και τη φιλοσοφία της τεχνολογίας καθώς και με τις προϋποθέσεις ουσιαστικότερης επικοινωνίας ανάμεσα στους ερευνητές θετικών και θεωρητικών κλάδων. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η Συραγώ Τσιάρα, διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και Κοινωνική Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Εργάζεται ως επιμελήτρια στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.