Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η τεχνολογία της ψύξης
(Θεωρία και ασκήσεις)
Συγγραφέας:   Γιώργος Κ. Αλέξης


Η τεχνολογία της ψύξης
Το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη και εύληπτη παρουσίαση της ψύξης, καθώς αναλύει και παρουσιάζει τα θέματα της ψύξης με τρόπο κατανοητό χωρίς να υπολείπεται της επιστημονικής βάσης.

Παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες που σχετίζονται με τη θεωρία και την πράξη των ψυκτικών εγκαταστάσεων. Η ύλη καλύπτει τις βασικότερες μεθόδους επίτευξης της ψύξης που μπορεί να συναντήσει κανείς και τα σημαντικότερα τμήματα των εγκαταστάσεων που τελικά δημιουργούν την τόσο απαραίτητη στην εποχή μας τεχνολογία της ψύξης. Εισάγεται η έννοια της εξέργειας σε ψυκτικές εγκαταστάσεις και γίνεται αναφορά σε συνδυασμένους κύκλους εγχυτύρων - απορρόφησης, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις ψύξης λιγότερο διαδεδομένες. Τα επιμέρους κεφάλαια συμπληρώνονται με λυμένες και άλυτες ασκήσεις, που καλύπτουν τις διάφορες εφαρμογές της ψύξης.

Το βιβλίο απευθύνεται στους μηχανολόγους και ναυπηγούς Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, στους εμπλεκόμενους είτε εκπαιδευτικά είτε επαγγελματικά με την τεχνολογία των τροφίμων, στους ασχολούμενους με μελέτες και εγκαταστάσεις ψυκτικών μονάδων, στους ψυκτικούς τεχνικών σχολών που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

24χ17 εκ., 410 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 621.56 (Ψύξη)
ISBN: 978-960-351-729-0
ISBN (10ψήφιο): 960-351-729-1
Βάρος: 0.78 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
32.61
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε στο εξωτερικό και σε ηλικία τεσσάρων ετών ήλθε στην Ελλάδα. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Δημόσιο Γυμνάσιο της Αγίας Παρασκευής και το 1977 αποφοίτησε από το Τμήμα Ναυπηγών της Ανώτερης Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών του ΚΑΤΕΕ Αθηνών, με σειρά επιτυχίας πρώτος. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απ΄ όπου αποφοίτησε το 1982, οπότε και πήρε τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στη συνέχεια, μετά τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε στη βιομηχανία για διάστημα πλέον των επτά ετών, ενώ στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν έκτακτος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά. Από το 2002 είναι Διδάκτορας Μηχανικός του ΕΜΠ στον Τομέα Θερμότητας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών με τίτλο διδακτορικής διατριβής: "Θερμοδυναμική εγχυτήρων και απόδοση του σε ψυκτικές εγκαταστάσεις". Από το 1993 μέχρι σήμερα είναι μόνιμος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά, διδάσκων μαθήματα ενεργειακού περιεχομένου, όπως Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική, Θέρμανση - Ψύξη - Κλιματισμός κ.λπ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.