Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συμπεριφορική χρηματοοικονομική
(Εισαγωγικά στοιχεία)

Συμπεριφορική χρηματοοικονομική
Η μελέτη και κατανόηση των χρηματοοικονομικών αγορών εκκινεί από την υπόθεση ότι όλοι οι επενδυτές ενεργούν ορθολογικά και σύμφωνα με τις προβλέψεις της οικονομικής θεωρίας. Όμως, η αδυναμία ερμηνείας κάποιων χρηματοοικονομικών φαινομένων, όπως των χρηματιστηριακών κρίσεων, οδήγησε στην ανάπτυξη της Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής, η οποία υποστηρίζει ότι κάποια χρηματοοικονομικά φαινόμενα ερμηνεύονται με μια λιγότερο ορθολογική συμπεριφορά ορισμένων μελών που συμμετέχουν σε μια αγορά.

Στο πρώτο ολοκληρωμένο εγχειρίδιο Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής που κυκλοφορεί στην Ελλάδα εξετάζονται και ερμηνεύονται οι ψυχολογικοί παράγοντες, αλλά και οι ανθρώπινοι κανόνες συμπεριφοράς που επηρεάζουν τους επενδυτές κατά τη λήψη των επενδυτικών τους αποφάσεων.

Ειδικότερα παρουσιάζονται:
- Η λήψη οικονομικών αποφάσεων σε συνθήκες κινδύνου με βάση τη θεωρία αναμενόμενης χρησιμότητας
- Η υπόθεση της αποτελεσματικής αγοράς και οι παραβιάσεις της
- Θεωρητικά υποδείγματα μη ορθολογικών οικονομικών αποφάσεων.

Απευθύνεται στη χρηματοοικονομική κοινότητα με στόχο να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση όχι μόνον του τρόπου των συναλλαγών των επενδυτών, αλλά και της αποτίμησης των αξιογράφων ή της χρηματοοικονομικής ανάλυσης των επιχειρήσεων.

24χ17 εκ., 212 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-351-733-7
ISBN (10ψήφιο): 960-351-733-Χ
Βάρος: 0.484 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρήστος Αλεξάκης αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πήρε M.Sc. και Ph.D από το Πανεπιστήμιο του York της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του York, του Bradford, του Leeds, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από το 1999 έχει ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη χρηματιστηριακή αγωγή και έχει διατελέσει σύμβουλος του κράτους σε θέματα αποκρατικοποιήσεων ως Διευθυντής της Ειδικής Γραμματείας Αποικιοκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια χρηματιστηριακών εταιριών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.