Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντιστάθμιση και λογιστική αντιστάθμισης
(Σύμφωνα με το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 39: Πρακτική ανάλυση με παραδείγματα εφαρμογών)

Αντιστάθμιση και λογιστική αντιστάθμισης
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η πρακτική ανάλυση της αντιστάθμισης ενός σημαντικού, αλλά και εξόχως εξειδικευμένου αντικειμένου που διαλαμβάνεται στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα [Δ.Π.Λ. άρθρο 39].

Εξετάζονται τα χρηματοπιστωτικά μέσα και ειδικότερα τα παράγωγα [Δικαιώματα Προαιρέσεως, Προθεσμιακά Συμβόλαια, Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, Συμβόλαια Ορίων Επιτοκίου, Ανταλλαγές, Δικαιώματα σε Ανταλλαγές κ.ά.]. Η αναλυτική παρουσίαση των αντισταθμιστικών σχέσεων, των μέσων και της αποτελεσματικότητας της αντιστάθμισης, των αντισταθμισμένων στοιχείων, της αντιστάθμισης της εύλογης αξίας, των Ταμειακών Ροών, της καθαρής επενδύσεως και της λογιστικής τους, γίνεται με την παράλληλη παράθεση πρακτικών παραδειγμάτων.

24χ17 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 657 (Λογιστική)
ISBN: 978-960-351-735-1
ISBN (10ψήφιο): 960-351-735-6
Βάρος: 0.677 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Γ. Πρωτοψάλτης γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), της Νομικής Σχολής (νομικό τμήμα) Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης). Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (1956-1962). Ήταν μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και Τεχνικός Σύμβουλος (1962-1998). Σήμερα είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Γραφείου ΣΟΛ, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Λογιστών από το 1994, Ειδικός Επιστήμονας- μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Λογιστικής από το 1989 μέχρι σήμερα. Διευθυντής Σπουδών Ινστιτούτου Μεταπτυχιακής Εκπαιδεύσεως Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από το 1997. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του ανωτέρω Ινστιτούτου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.