Αυτό που μου ανήκει
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτό που μου ανήκει

Anne Holt

  • Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας

  • ISBN:

    9789606751073

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Ορφέας

Ένα απόγευμα, μετά το σχολείο, η εννιάχρονη Εμίλιε δεν γυρίζει σπίτι. Μια εβδομάδα αργότερα, ένα πεντάχρονο αγόρι εξαφανίζεται. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν το ένα παιδί επιστρέφει στους γονείς του δολοφονημένο, τυλιγμένο σαν δέμα, με ένα τρομακτικό, αινιγματικό σημείωμα. «Έπαθες ό,τι σου άξιζε». Ο δράστης και οι λόγοι άγνωστοι. Ο Νορβηγός αρχιεπιθεωρητής Ύνγκβαρ Στούμπε ελπίζει να πάρει κάποιες απαντήσεις από την πρώην προφάιλερ του F.B.I. Ίνγκερ Γιοχάννε Βικ. Η Βικ, απασχολημένη ήδη σε μια έρευνα για έναν ύποπτο φόνου που έγινε πριν από σαράντα χρόνια, αρνείται να εμπλακεί στην υπόθεση. Όταν όμως απάγεται άλλο ένα κοριτσάκι, η Βικ -μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού και η ίδια- αποφασίζει να βοηθήσει τον Στούμπε. Με ελάχιστες ενδείξεις στα χέρια τους, η Βικ και ο Στούμπε ξεσκεπάζουν, βήμα βήμα, μια σύνθετη ιστορία εκδίκησης με ένα συγκλονιστικό τέλος. Μια μοναδικά ευφυής ιστορία εγκλήματος, η οποία, σε συνδυασμό με μια σοβαρή συζήτηση για τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά, καθιστά το «Αυτό που μου ανήκει» ένα συναρπαστικό θρίλερ γραμμένο με την πένα μιας από τις μεγαλύτερες, διεθνώς, δεξιοτέχνισσες της έντασης και της αγωνίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960. Είναι ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε να γράφει σε έντυπα όπως το "Ιδεοδρόμιο" του Λεωνίδα Χρηστάκη και η "Χιονάτη" του Βαγγέλη Κοτρώνη, και να συνθέτει ποιήματα και πεζογραφήματα. Κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά όπως η "Οδός Πανός", ο "Ήχος", το "Κάππα", η "Λέξη", η "Πολιορκία", και άλλα. Συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό "Έψιλον". Διατήρησε τη σελίδα του βιβλίου στην εφημερίδα "City-Press". Ο τρόπος ζωής του τον οδήγησε στη συστηματική μελέτη των λεγόμενων "ιστορικών πρωτοποριών" (Φουτουρισμός, Dada, Υπερρεαλισμός), των Beat ποιητών και συγγραφέων, καθώς και του ρεύματος για την "υπέρβαση και την πραγμάτωση της Τέχνης" (Cobra, Λεττριστές, Καταστασιακοί). Καρπός αυτών των αναζητήσεών του είναι τα πολυσυζητημένα του βιβλία για τον William S. Burroughs, για την Internationale Situationniste, για τον Guy Debord, για τον Μάη του ΄68. Ίδρυσε και διηύθυνε την επιθεώρηση "Propaganda", όπου δημοσιεύτηκαν κρίσιμα κείμενα για την πολιτική και την κουλτούρα των καιρών μας. Έχει εργαστεί στο ελληνικό ραδιόφωνο, και συγκεκριμένα στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην ΕΡΑ4, στον Εν Λευκώ, στο Κόκκινο 105,5, και στο Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4. Σήμερα διευθύνει τη σειρά "Αιφνίδια Ντοκιμαντέρ" στις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το λογοτεχνικό περιοδικό/εγχείρημα "ΚΟΡΕΚΤ", μαζί με τον ποιητή Θάνο Σταθόπουλο, στις εκδόσεις Νεφέλη. Είναι μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.


Χρήστος - Ηρακλής Τσατσούλης (Μεταφραστής)


Anne Holt

Anne Holt (Συγγραφέας)

Η Άννε Χολτ είναι μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Σπούδασε Νομικά στο Όσλο και κατόπιν εργάστηκε ως δικηγόρος, δημοσιογράφος, τηλεοπτική ρεπόρτερ και παρουσιάστρια. Το 1996-1997 διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας. Σήμερα η Άννε Χολτ ζει με το σύζυγό της και την κόρη της στη Νορβηγία και τη Γαλλία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
420
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.614 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση