Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τοπική κοινωνία
Συγγραφέας:   Γιώργος Ν. Πιερράκος


Offer
Την τελευταία 20ετία, η ανάπτυξη του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα ήταν σημαντική. Σήμερα, δύο και πλέον δεκαετίες μετά την εισαγωγή του πρώτου νόμου 1397/83 που θέσπισε την έναρξη της λειτουργίας του ΕΣΥ, είναι πλέον ώριμη η συζήτηση και οι προβληματισμοί για τη βελτίωση της ποιότητας των παροχών του συστήματος και τον εντοπισμό προβλημάτων δυσλειτουργίας του. Στους εν λόγω προβληματισμούς, κυριαρχεί η διάθεση μετατόπισης του κέντρου βάρους του συστήματος στον πολίτη και στο ευρύτερο περιβάλλον δράσης του στην τοπική κοινωνία. Κεντρικός στόχος έτσι είναι, η μετουσίωση της γενικότερης αυτής πολιτικής σε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης Δικτύων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τάση που κυριαρχεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο εις ό,τι αφορά στην περιφερειακή πολιτική. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας λειτουργεί σήμερα ως θεμελιώδες εργαλείο άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και μεγιστοποίησης της αποδοτικότητας του συστήματος υγείας γενικότερα.

Το συγγραφικό αυτό πόνημα φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο και εργαλείο σε συμβούλους χάραξης πολιτικής υγείας και managers μονάδων υγείας. Επίσης το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές, παρέχοντας βασικά ερεθίσματα αναζήτησης πληροφοριών και γνώσεων για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό την οργάνωση & διοίκηση υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

24χ17 εκ., 171 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Επιστήμες και Υγεία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 613 (Υγεία)
ISBN: 978-960-02-2166-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2166-9
Βάρος: 0.462 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Πιερράκος είναι διδάκτωρ του Τμήματος Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Ο Γ. Πιερράκος είναι εμπειρογνώμων σε θέματα αναδιοργάνωσης, στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.