Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία
(34+1 εκθέσεις, Portofolio Reviews, βραβείο Cedefop/photomuseum, φωτοδημοσιογραφία, masterclasses/διαλέξεις, παράλληλες εκδηλώσεις: Θεσσαλονίκη, Απρίλιος - Μάιος 2007)
Συγγραφέας:   Βαγγέλης Ιωακειμίδης


19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία
Δεκαεννέα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Άρις Γεωργίου, με μία μικρή ομάδα συνεργατών του, ίδρυσε τη "Photosynkyria" που σύντομα έγινε θεσμός. Το 1998, τη διοργάνωση και διεξαγωγή του Διεθνούς Φωτογραφικού Φεστιβάλ ανέλαβε το νεοσυσταθέν Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, πρώτος διευθυντής του οποίου υπήρξε ο άνθρωπος που ίδρυσε τη "Photosynkyria".

Η φετινή 19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία πρόκειται να είναι και η τελευταία συνάντηση σε ετήσια βάση, που θα διοργανώσει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, καθώς ο θεσμός από τη νέα χρονιά εισέρχεται σε μία νέα φάση και μετεξελίσσεται σε "PhotoBiennale", η οποία θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Στο μεταίχμιο αυτής της εξέλιξης, η 19η Διεθνής Φωτoγραφική Συγκυρία 2007 καινοτομεί σε τρία βασικά σημεία και θέτει στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων τον Χρόνο, το βασικό θέμα και της "PhotoBiennale" του 2008, που θα διεξαχθεί την επόμενη άνοιξη.

Με τον χρόνο, με μικρό χ αυτή τη φορά, σχετίζεται και η πρώτη από τις τρεις φετινές καινοτομίες. Έτσι από τα τέλη Φεβρουαρίου μεταφερόμαστε στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, που οπωσδήποτε ευνοεί περισσότερο τις υπαίθριες εγκαταστάσεις και τις συναντήσεις, ενώ παράλληλα τοποθετεί τη διοργάνωση ανάμεσα σε δύο μείζονος σημασίας ανάλογα γεγονότα, στη Fotografia της Ρώμης και τη PhotoEspa της Μαδρίτης. Με τον τρόπο αυτό ο θεσμός εγγράφεται στον χάρτη των φωτογραφικών φεστιβάλ της Μεσογείου, ενώ παράλληλα ενισχύεται από το διαμορφούμενο δίκτυο ανταλλαγών και συμπαραγωγών.

Οι άλλες δύο καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης, για τις οποίες έγινε λόγος πιο πάνω, αφορούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως προς τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό, καθώς και την απόφαση να ενσωματωθούν νέες δράσεις. [...]

Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Σημείωση: Εισαγωγή: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

19χ14 εκ., 287 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 779 (Φωτογραφίες), 700.074 (Τέχνη - Κατάλογοι)
Άλλα πρόσωπα: Συλλογικό έργο (Φωτογράφος) , Βαγγέλης Ιωακειμίδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-89064-5-7
ISBN (10ψήφιο): 960-89064-5-8
Βάρος: 0.46 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
5.09
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.