Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στρατηγέ Μάνσταϊν σώσε τη Γερμανία
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Οικονομάκος


Στρατηγέ Μάνσταϊν σώσε τη Γερμανία
"Το βιβλίο αυτό δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ιστορικό πόνημα. Απλά μέσα από τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου θα ξεχωρίσω μια στρατιωτική προσωπικότητα, η οποία με το καθαρό μυαλό της, με το λαμπρό χαρακτήρα της, την υπερηφάνειά της, το θάρρος της, τις γνώσεις της, τις πεποιθήσεις της γύρω από την στρατιωτική τιμή, την αμφίπλευρη αγάπη και εκτίμηση που ανέδιδε και που την προσέφερε και την εισέπραττε ακτινοειδώς, εδημιούργησε έναν στρατιωτικό ηγέτη άξιο προς μίμησιν.

Απέδειξε ότι ο χαρακτήρ είναι το μεγαλύτερο προσόν (και αυτό τουλάχιστον επικαλούμαι προς μίμηση) που πρέπει να διαθέτη ένας στρατιωτικός και που αποδεικνύεται τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες καταστάσεις που ο υπ΄ όψιν Στρατάρχης έζησε πολλές φορές.

Το απώγειον της ανωτερότητας του χαρακτήρος του καταδείχθη κατά την περίοδον του 2ου δικαστικού αγώνος εις τον οποίον εσύρθη, ως αιχμάλωτος πολέμου κατά την αιχμαλωσίαν του μετά και καθ΄ όλας τας περιπετείας της καταδίκης και απομονώσεώς του. Τόσον οι συγκρατούμενοι του Στρατάρχου τον εθαύμασαν και παραδέχθησαν τας ικανότητάς του ώστε διά τούτο να του αναθέσουν την στρατηγικής της αμυντικής διαδικασίας ενώπιον των ανακριτών των. Οι ανακριταί, οι δικασταί, οι δικηγόροι Γερμανοί, Αμερικανοί και Άγγλοι εθαύμασαν την ψυχραιμίαν, την ευγένειαν, την στρατιωτικήν τιμήν, την σταθερότητα και την αξίαν των επιχειρημάτων του και έμειναν κατάπληκτοι από την υψηλόφρονα συμπεριφορά του. Αυτού του χαρακτήρα επέλεξα από την Πρωσικήν Σχολήν ως παράδειγμα να του παρουσιάσω άξιον προς μίμησιν!"
24χ17 εκ., 105 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 940.53 (Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945), 943 (Γερμανία - Ιστορία)
ISBN: 978-960-89100-7-2
ISBN (10ψήφιο): 960-89100-7-2
Βάρος: 0.241 κιλά
Εκδότης: Λόγχη
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.