Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σκέψεις για την αρχαιότητα, Ελλάδα και Ρώμη
Συγγραφέας:   Wilhelm Von Humboldt


Offer
Αν κάποια αντίληψη ανθρώπινης τελειότητας είναι σε θέση να αναδείξει πολλαπλότητα και ενότητα, τότε αυτή πρέπει να είναι εκείνη που πηγάζει από την έννοια της ομορφιάς και την ιδέα του αισθησιακού. Σύμφωνα με μια τέτοια αντίληψη, στον ηθικό άνθρωπο δεν επιτρέπεται να απουσιάζει η αρμονική σχέση ανάμεσα στις επιμέρους πλευρές του χαρακτήρα του, όπως και σε έναν ζωγραφικό πίνακα ή σε ένα άγαλμα η αρμονική σχέση ανάμεσα στα μέλη του. Και όποιος έχει γαλουχηθεί με το κάλλος των μορφών, όπως ο Έλληνας, και ρέπει τόσο ενθουσιωδώς, όπως αυτός, προς την ομορφιά, και μάλιστα την αισθησιακή, πρέπει να έχει τελικά και απέναντι στην ηθική δυσαρμονία μια όμοια λεπτή αίσθηση όπως απέναντι στη φυσική.

184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Φιλοσοφία και Σκέψη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 930 (Αρχαιότητα), 937 (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ), 909.38 (Αρχαία Ελλάδα)
Άλλα πρόσωπα: Ξενοφών Αρμύρος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-382-758-0
ISBN (10ψήφιο): 960-382-758-4
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Κάκτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
9.59
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Humboldt, Wilhelm Von
Ο Βίλχελμ φον Χούμπολντ (176-1835). Γερμανός ουμανιστής ελληνολάτρης, φίλος του Γκαίτε και του Σίλλερ, ιδρυτής της επιστήμης της συγκριτικής γλωσσολογίας και της φιλοσοφίας της γλώσσας, διπλωμάτης και πολιτικός, μεταρρυθμιστής του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος με βάση το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και ιδρυτής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, αναδείχτηκε σε ένα από τα κορυφαία πνεύματα της εποχής του. Ασυνήθιστα πολυμαθής στους πιο διαφορετικούς γνωστικούς τομείς, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αναλυτική θεώρηση της γλώσσας, λογοτεχνίας και τέχνης, με τη θεωρία περί κράτους, τις σχέσεις πολίτη και κράτους και με τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της παιδείας. Ως γλωσσολόγος υποστήριξε ότι ο άνθρωπος νοεί τον κόσμο μέσα από τη γλώσσα, και έγινε έτοι πρόδρομος της μελέτης γλώσσας και πολιτισμού στην αλληλεπίδραση τους, που αποτελεί βασικό αντικείμενο της σύγχρονης εθνογλωσσολογίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.