Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνική επιρροή
(Επισκόπηση και αξιολόγηση της έρευνας και των θεωριών)
Συγγραφέας:   Αντώνης Γαρδικιώτης


Offer
Το ζήτημα της κοινωνικής επιρροής είναι από τα σημαντικότερα στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας και αναφέρεται στις διαδικασίες/διεργασίες μέσω των οποίων οι άνθρωποι επηρεάζουν, έμμεσα ή άμεσα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων. Τα φαινόμενα κοινωνικής επιρροής συνιστούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής: διάφορες κοινωνικές ομάδες προάγοντας τις θέσεις είτε μιας πλειονότητας είτε και μιας μειονότητας, προσπαθούν να αλλάξουν τις απόψεις των άλλων -να τους πείσουν- σχετικά με κάποιο θέμα. Αυτό που προσπαθούν να διερευνήσουν οι μελέτες της κοινωνικής επιρροής είναι η σύγκρουση μεταξύ κοινωνικών ομάδων με σκοπό την πειθώ· λαμβάνουν υπόψη τους τα χαρακτηριστικά των ομάδων αυτών, τη φύση των επιχειρημάτων τους, το πλαίσιο εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η επικοινωνία τους, και κάθε παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει αυτή την αλληλεπίδραση.

Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει και αξιολογεί κριτικά όλες τις πρόσφατες επιστημονικές θεωρίες που εξετάζουν τους τρόπους μέσω των οποίων κοινωνικές ομάδες (είτε πρόκειται για πλειονότητες είτε για μειονότητες) επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Επίσης, παρουσιάζει όλες τις σχετικές επιστημονικές μελέτες που διερευνούν τα φαινόμενα αυτά και τεκμηριώνουν τις σχετικές θεωρίες.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς φοιτητές ανωτέρων ετών όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είναι, επίσης, χρήσιμο σε κάθε ερευνητή (είτε στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας και της κοινωνικής επιρροής είτε και γενικότερα των κοινωνικών επιστημών) που ενδιαφέρεται να έχει σωστή πληροφόρηση για την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση που αφορά στο ζήτημα της κοινωνικής επιρροής.

21χ14 εκ., 219 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 302 (Κοινωνική ψυχολογία), 305 (Κοινωνικές ομάδες)
ISBN: 978-960-01-1155-2
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1155-3
Βάρος: 0.34 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
12.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνης Γαρδικιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής της Κοινωνικής Ψυχολογίας και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε, σε προπτυχιακό επίπεδο, Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και σε μεταπτυχιακό επίπεδο Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London School of Economics and Political Sciences), Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Κοινωνική Ψυχολογία και στα ΜΜΕ (School of Psychology). Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το European Journal of Social Psychology, το Personality and Social Psychology Bulletin, το Media Psychology, το Communications: The European Journal of Communication Research κ.ά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε κεντρικά ζητήματα της Κοινωνικής Ψυχολογίας, όπως είναι η κοινωνική επιρροή και η πειθώ, αλλά και στην εφαρμογή των κοινωνικο-ψυχολογικών θεωριών στη μελέτη των φαινομένων μαζικής επικοινωνίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.