Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχολική ψυχολογία, μια νέα επιστήμη
(Εφαρμογές στη σύγχρονη εκπαίδευση)

Σχολική ψυχολογία, μια νέα επιστήμη
Η "Σχολική ψυχολογία" είναι ένας νέος κλάδος της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Ο σχολικός ψυχολόγος είναι ένας επαγγελματίας- επιστήμονας που παρέχει πολύτιμες και πολυεπίπεδες υπηρεσίες σε μαθητές της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και στο εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο την αποτελεσματικότερη μάθηση και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ο στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει μια σειρά καίριων θεμάτων της σύγχρονης ψυχολογίας και της εκπαίδευσης και στη συνέχεια, να αναδείξει το ρόλο του σχολικού ψυχολόγου και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στο σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες του σχολικού ψυχολόγου, καθώς είναι σημαντικό να αναγνωρίσει η ψυχολογική διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι θεματικές που αναλύονται στο βαθμό είναι χρήσιμες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας και παιδαγωγικών επιστημών, σχολικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοπεδικούς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και γονείς.


Σημείωση: Κεντρική διάθεση: Αναστάσιος Ματσόπουλος, τηλ. 28310 52622, 6937967144.

24χ17 εκ., 534 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
ISBN: 978-960-92340-1-6
ISBN (10ψήφιο): 960-92340-1-1
Βάρος: 0.888 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ματσόπουλος, Αναστάσιος
Ο Αναστάσιος Ματσόπουλος είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Φιλοσοφικό Ψυχολογικό Παιδαγωγικό) του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (State University of New York at Albany) απ΄ όπου έλαβε το master στην εκπαιδευτική ψυχολογία και στατιστική και το μεταπτυχιακό δίπλωμα άσκησης επαγγέλματος σχολικού ψυχολόγου. Στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην εκπαιδευτική και σχολική ψυχολογία. Έχει εργαστεί ως σχολικός ψυχολόγος σε κλινικές, κέντρα ψυχικής υγείας καθώς και σε σχολεία των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην προσχολική αγωγή, στα προγράμματα παρέμβασης και πρόληψης προβλημάτων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, στην καλλιέργεια των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών, στην ψυχική ανθεκτικότητα, στην ένταξη παιδικών με ειδικές ανάγκες και στην γονεϊκή εμπλοκή. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και σε επιμορφώσεις σχολικών ψυχολόγων σε χώρες όπως η Κύπρος, η Λετονία και η Ρωσία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελλήνων Σχολικών Ψυχολόγων Εταιρείας (Ε.ΣΧ.Ψ.Ε). Είναι επίκουρος καθηγητής σχολικής ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.