Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο της συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής
Συγγραφείς:   Jochen Schweitzer, Arist von Schlippe,


Εγχειρίδιο της συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής
Ο συστημικός τρόπος σκέψης έχει εξαπλωθεί πέρα από την οικογενειακή θεραπεία και σε άλλα πεδία εφαρμογής: σε άλλες μορφές θεραπείας (ατομική, ομαδική, ζευγαριών), στη συμβουλευτική, την εποπτεία, την ανάπτυξη οργανισμών, την ιατρική, την κοινωνική εργασία, καθώς και τη διοίκηση επιχειρήσεων και τη συμβουλευτική στην πολιτική.

Το βιβλίο αυτό εξοικειώνει τον αναγνώστη με τη συστημική προσέγγιση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Είναι γραμμένο με τρόπο παραστατικό, με κριτική διάθεση, αλλά και χιούμορ. Παρουσιάζονται με ολοκληρωμένο τρόπο τα θεωρητικά μοντέλα, η μεθοδολογία και τα πεδία εφαρμογής της συστημικής θεραπείας. Μέσα από την περιγραφή κλινικών περιπτώσεων γίνονται κατανοητές οι συστημικές έννοιες και επιτυγχάνεται η συνεχής σύνδεση θεωρίας και πρακτικής. Δεν παραλείπεται η αναφορά σε διαφορές και αντιπαραθέσεις, καθώς και στις έρευνες για την αποτελεσματικότητα της συστημικής θεραπείας.

Προσφέρεται τόσο για κάποιον που θέλει να αποκτήσει μια γενική εικόνα της συστημικής προσέγγισης, όσο και για κάποιον που θέλει να αποκτήσει εμπεριστατωμένη γνώση. Έχει το πλεονέκτημα ότι τα επιμέρους κεφάλαια μπορούν να διαβαστούν το ένα ανεξάρτητα από το άλλο.

Στη Γερμανία το βιβλίο αυτό αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία και συμβουλευτική. Από το 1996 που πρωτοκυκλοφόρησε έχει επανεκδοθεί εννέα φορές. Ο πρωτοπόρος της οικογενειακής θεραπείας και καταξιωμένος στον ευρωπαϊκό χώρο καθηγητής Helm Stierlin το έχει χαρακτηρίσει μοναδικό στο είδος του.

24χ17 εκ., 380 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Περί Συστημάτων
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία), 158 (Συμβουλευτική)
Άλλα πρόσωπα: Βιολέτα Καφταντζή (Υπεύθυνος Σειράς) , Ευτυχία Μοτάκη (Μεταφραστής) , Βιργινία Ιωαννίδου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-12-1669-0
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1669-3
Βάρος: 0.662 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Schlippe, Arist von
O Arist Von Schlippe είναι ψυχολόγος. Διατελεί καθηγητής ψυχολογίας στην έδρα "Διοίκηση και δυναμική οικογενειακών επιχειρήσεων" του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Βίττεν-Χέρντεκε. Είχε εργαστεί 23 χρόνια στον τομέα κλινικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Οσναμπρούκ. Είναι εκπαιδευτής στη συστημική θεραπεία, την εποπτεία και το coaching (πρώην πρόεδρος της γερμανικής Συστημικής Εταιρίας, SG) και εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας του Βάινχαϊμ. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα.

Schweitzer, Jochen
O Jochen Schweitzer είναι ψυχολόγος. Διατελεί καθηγητής ιατρικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ιατρικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και διευθύνει τον τομέα Ιατρική Ψυχολογία Οργανισμών. Έχει εργαστεί σε ψυχιατρικές κλινικές παιδιών και εφήβων, ψυχοσωματικές κλινικές και κέντρα οικογενειακής θεραπείας. Είναι εκπαιδευτής στη συστημική θεραπεία και την εποπτεία (πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρίας για τη Συστημική και την Οικογενειακή Θεραπεία, DGSF) και εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Helm Stierlin. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.