Εμείς κι αυτός
zoom in

Το χριστουγεννιάτικο δώρο στη γυναίκα του ήταν ένα μικρό αδέσποτο σκυλί, ο Ροκανίδης, απείθαρχος κι αναρχικός, που αγαπάει τη ζωή και την ελευθερία.
Ο Σάντορα Μάραϊ, ο συγγραφέας των μεγάλων, δραματικών μυθιστορημάτων για τα ανθρώπινα πάθη, διαλέγει ν` αφηγηθεί εδώ την ιστορία ενός σκύλου. Με τρυφερότητα, λεπτό χιούμορ και ειρωνεία, όπως πάντα, βλέπει στο σκύλο τον εαυτό του και τις προδομένες επιθυμίες του.
Από την αναμέτρηση ανθρώπου και σκύλου, αυτός που θα φύγει με το κεφάλι ψηλά είναι ο σκύλος. Κι ο άνθρωπος, ηττημένος από τις ίδιες τις αυταπάτες του, θα καταλάβει ότι στη ζωή δεν αγαπάμε τόσο το ενάρετο, τέλειο και συμβατικό, όσο το καταπιεσμένο κι ανήσυχο, το ατελές κι απείθαρχο, γιατί αυτή είναι η βαθύτερη φύση κι η μοίρα μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άννα Παπασταύρου

Άννα Παπασταύρου (Μεταφραστής)


Sandor Marai

Sandor Marai (Συγγραφέας)

Ο Ούγγρος συγγραφέας Σάντορ Μάραϊ (1900-1989) γεννήθηκε στην Κάσσα (σήμερα Κόζιτσε της Σλοβακίας) από εύπορη οικογένεια. Δημοσιογράφος στην αρχή, στη Βουδαπέστη και αργότερα στη Γερμανία και στο Παρίσι, έγινε διάσημος στην Ουγγαρία σαν μυθιστοριογράφος στη δεκαετία του 1930. Μετά τον πόλεμο και την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη χώρα του κατέφυγε στο Παρίσι και τελικά στις ΗΠΑ. Τα έργα του, που ήταν απαγορευμένα στην Ουγγαρία μέχρι το 1990, έχουν αποκτήσει τώρα διεθνή αναγνώριση και μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες. "Η Κληρονομιά της Έστερ" πρωτοεκδόθηκε το 1939, ενώ οι "Στάχτες" το 1942.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
308
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.508 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση