Υεμένη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υεμένη

Ορεινή και αέρινη

Λολίτα Γεωργίου

14.20€ -24% 10.79€

Μέχρι εντελώς πρόσφατα η Υεμένη ήταν μια χώρα ελάχιστα γνωστή, σχεδόν απρόσιτη, τυλιγμένη στους θρύλους της Βασίλισσας του Σαβά, στις αναφορές του Ηροδότου για την Ευδαίμονα Αραβία και στα παραμύθια του Σεβάχ του Θαλασσινού. Ωστόσο, τούτη η άκρια της αραβικής χερσονήσου έχει μια μοναδική μεγαλοπρέπεια, καθώς η ομορφιά του τοπίου καθηλώνει τον επισκέπτη με τη διαφάνεια της ατμόσφαιρας των ψηλών ορέων, τη γοητεία της ερήμου, την αλμύρα του ωκεανού. Τα υεμενικά καστροχώρια αιωρούνται στην άκρη των βράχων, τα αρχιτεκτονήματα των παλιών πολιτειών θαρρείς και κρύβουν πολεμιστές που ξέφυγαν από κάποιο ξεχασμένο μουσουλμανικό χειρόγραφο και οι γυναίκες μοιάζουν με σκιές ενός απρόσιτου κόσμου.
Οι σελίδες αυτού του βιβλίου γέμισαν από τις εντυπώσεις ενός πολυήμερου οδοιπορικού σε πολιτείες που τώρα βγαίνουν από τον αραβικό μεσαίωνα, σε βουνίσια μονοπάτια και σε ανύπαρκτους δρόμους μέσα στην έρημο, όπου καταγράφηκαν χώροι αλησμόνητοι, άνθρωποι φιλόξενοι αλλά απόμακρα αξιοπρεπείς, συνήθειες άγνωστες στον υπόλοιπο κόσμο. Η Λολίτα Γεωργίου, έχοντας την ερευνητική επιμονή ενός ιστορικού, την αφηγηματική άνεση του επαγγελματία του λόγου και την ευαισθησία του ποιητή, υφαίνει τον ιστό ενός ακόμα ταξιδιωτικού παραμυθιού για μια πανάρχαια χώρα, που είναι ιδιαίτερη μυστηριακή, ισλαμική αλλά όχι έντονα φανατισμένη, πάνω απ` όλα όμως μαγική.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Λολίτα Γεωργίου

Λολίτα Γεωργίου (Συγγραφέας)

Η Λολίτα Ιατρίδου-Γεωργίου γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι ξεναγός και εργάζεται κυρίως με ομάδες ξένων πανεπιστημίων και μουσείων που επισκέπτονται την Ελλάδα και τους χώρους της Μεσογείου, οι οποίοι είναι σχετικοί με τον ελληνικό πολιτισμό. Έχει ταξιδέψει ευρύτατα σε πολλές χώρες, ασχολείται με τη φωτογραφία και δίνει συχνά διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για αρχαιολογικά και ταξιδιωτικά θέματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
198
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.486 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση