Πολεοδομικές αρμοδιότητες και Σύνταγμα
zoom in
13.26€ -33% 8.88€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600221824

  • Κατηγορίες:

    Αρχιτεκτονική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    παπαζήσης

Στο ζήτημα που εξετάζεται στον παρόντα τόμο κυριαρχεί μια στείρα κατανόηση των θεσμών. Μια πρόσληψη τους που αποβαίνει αδιέξοδη και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "αυτιστική", αφού η ευθύνη μετακυλύεται από το Συμβούλιο Επικρατείας στην κυβέρνηση και το νομοθέτη και, τανάπαλιν, από την κυβέρνηση και το νομοθέτη στο Συμβούλιο Επικρατείας, την τελευταία φορά μάλιστα με τη διαμεσολάβηση του συντακτικού νομοθέτη. Πρόκειται κατά κυριολεξία για ένα θεσμικό διάλογο "κωφών". Το αποτέλεσμα αυτής της αμφίδρομης επαναλαμβανόμενης πορείας είναι ωστόσο μηδενικό. Και σήμερα ισχύουν ουσιαστικά όσα πριν από δώδεκα περίπου χρόνια.

Οι αρνητικές συνέπειες της θεσμικής ασφυξίας που περιγράφονται σε αδρές γραμμές για τα πολεοδομικά μας πράγματα είναι ανυπολόγιστες. Με την κατάσταση που επικρατεί ματαιώνεται εκ των πραγμάτων κάθε σοβαρή προσπάθεια εξορθολογισμού και βελτίωσής τους. Εκτός αυτού, αναιρείται στην πράξη η ασφάλεια δικαίου, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε ευνομούμενης πολιτείας, και διαιωνίζεται η αυθαίρετη δόμηση.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Πολύζος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Οικονόμου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος - Κομνηνός Χλέπας (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος - Κομνηνός Χλέπας γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε νομικά. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (Διδάκτορας Νομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρέμης). Από το 1993 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Διοίκηση. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, το δημόσιο δίκαιο και η δημόσια διοίκηση, η πολιτική και η διοικητική ηγεσία κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Γιαννακούρου

Γεωργία Γιαννακούρου (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Γιαννακούρου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (υπεύθυνη του Κύκλου Ποιότητας Ζωής), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, συνεργάτις της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 Α.Ε. και νομικός σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους καθώς και τα βιβλία "Ολυμπιακοί Αγώνες και Δίκαιο" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2001, με την Ε. Τροβά) και "Διαχείριση απορριμμάτων" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2004, με τους Θ. Οικονόμου και Ν. Κ. Χλέπα). Έχει επιμεληθεί το βιβλίο "Η εφαρμογή τον κοινοτικού δικαίου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, 1981-2006" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2007, με τους Γ. Κρεμλή και Γλ. Σιούτη).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Παπαμίχος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Παπαμίχος (αρχιτέκτων, οικονομολόγος, δρ. ΑΠΘ) είναι αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην οικιστική πολιτική, την αστική ανάπτυξη και την πολεοδομία. Συντονιστής πολλών ερευνών και μελετών για τη Θεσσαλονίκη και άλλες ελληνικές πόλεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάρις Κουκουλόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Αλαβάνος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λούση Κιουσοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Πετρούλιας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
221
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.343 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση