Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Για μια αποτελεσματική κοινωνική, εργασιακή και αθλητική πολιτική στην Ελλάδα
(Θέματα παιδείας)

Offer
Τα θέματα κοινωνικής, εργασιακής και αθλητικής πολιτικής, καθώς και τα ζητήματα Παιδείας απασχολούν πολύ τον σύγχρονο πολίτη. Αυτό συμβαίνει διότι ο σύγχρονος πολίτης θέλει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ζωή του, συμμετέχοντας δραστήρια και αποτελεσματικά στα τεκταινόμενα στον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και αθλητικό "στίβο". Επίσης, τα εργασιακά δεδομένα και δρώμενα δεν τον αφήνουν αδιάφορο. Απεναντίας, οι συνθήκες εργασίας, η υγεία και η ασφάλεια του στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια τον προβληματίζουν πολύ.

Ο αθλητισμός τώρα είναι πολύ περισσότερος προσιτός, λόγω των μεγάλων Ολυμπιακών Έργων. Τέλος, η Παιδεία θα πρέπει να επαναπροσανατολιστεί, σε ό,τι αφορά την διδαχή και τη μάθηση. Η Παιδεία είναι πνευματικό και κοινωνικό αγαθό και οι μαθητές / μαθήτριες, καθώς και οι φοιτητές / φοιτήτριες θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μάθηση και γνώση. Μόνο έτσι θα "καρπωθούν" τους "καρπούς" της διδαχής και θα προχωρήσουν με συνέπεια και με συνέχεια στη μετέπειτα ζωή τους, η οποία θα είναι πιο προσιτή, πιο ευχάριστη. Το παρόν βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύ κουραστικών προσπαθειών, που έγιναν για τον πολίτη, τον σπουδαστή, την σπουδάστρια, τον άνθρωπο γενικότερα, που είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας.

21χ14 εκ., 305 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796 (Αθλητισμός), 331.495 (Εργασία και εργαζόμενοι - Ελλάς), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 361.249 5 (Κοινωνική πολιτική - Ελλάς)
ISBN: 978-960-02-2178-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2178-2
Βάρος: 0.459 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
29.82
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Ευσταθίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου DIPLOMA σε ξενοδοχειακά και διοίκηση τουρισμού του πανεπιστημίου SURREY της Αγγλίας (1977). Από το 1981 έως το 1990 εργάστηκε στη ΓΣΕΕ με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Συνεργάστηκε επίσης με το Κέντρο Μελετών Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, του σημερινού Ινστιτούτου Εργασίας, και αρθρογράφησε επί μια δεκαετία στη "Φωνή της ΓΣΕΕ". Κατόπιν εργάστηκε στον ΟΑΕΔ, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και την Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά ως επιστημονικός συνεργάτης. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, το πρώτο εκδόθηκε το 1987 με τίτλο "Συνθήκες Εργασίας και Εργαζόμενοι" και το δεύτερο αναμένεται να εκδοθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μέσα στο 2003, με τίτλο "Η λειτουργία του τουριστικού γραφείου" για τις ανάγκες των μαθητών των ΤΕΕ. Σήμερα εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.