Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωγραφία: Παγκόσμιος άτλας και εγκυκλοπαίδεια
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Γεωγραφία: Παγκόσμιος άτλας και εγκυκλοπαίδεια
Η "Γεωγραφία" είναι ένα μονοπάτι που θα οδηγήσει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι ανακάλυψης τον Κόσμου. Το ταξίδι ξεκινά από τη δημιουργία τον Σύμπαντος και τη γέννηση της Γης, του πλανήτη της ζωής. Το έδαφος, το νερό και η ατμόσφαιρα προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη σε πολύπλοκες εξελισσόμενες μορφές ζωής, με αποκορύφωση την άφιξη των κυρίαρχων όντων, των ανθρώπων. Η γεωλογική ιστορία, με την επίδραση των φυσικών δυνάμεων που ολοένα αλλάζουν, μετατρέπεται σταδιακά σε τεκμηριωμένη ανθρώπινη ιστορία. Στη συνέχεια το ταξίδι, μας βοηθά να καταλάβουμε πώς άλλαξε η επιφάνεια της Γης τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια από τις ενέργειες αμέτρητων εκατομμυρίων ανθρώπων και των προγόνων τους.

Η "Γεωγραφία" περιγράφει έναν κόσμο που άλλαξε αλλά και που συνεχίζει να αλλάζει. Σκοπός της είναι να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για μια παγκόσμια ενημέρωση. Πρωτότυποι χάρτες προσφέρουν πληροφορίες για έναν τεράστιο αριθμό τοπωνυμίων και συνόρων, που η ροή της Ιστορίας άλλαξε συχνά. Τα σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον τους, παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά.

Μια συνοπτική παρουσίαση κάθε χώρας προσφέρει στον αναγνώστη μια πλήρη εικόνα της εθνικής της ταυτότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις αυτή ακόμα εξελίσσεται. Μια σειρά δοκιμίων παρουσιάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης των τοπίων αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων.

Τα στοιχεία αυτά τεκμηριώνονται από νέους χάρτες σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα.
Η "Γεωγραφία" δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εξερευνήσει έναν κόσμο τον οποίο συχνά καταστρέφουν οι πόλεμοι, οι λοιμοί, η ανθρώπινη δυστυχία και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Είναι όμως και ένας κόσμος που επιτρέπει στον άνθρωπο να αντιμετωπίσει με επιτυχία τεράστιες προκλήσεις, να ανακαλύψει το άγνωστο και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, επιτρέποντάς του μια καλύτερη χρήση των φυσικών και ανθρωπίνων πόρων. Το μέλλον είναι αβέβαιο αλλά η μελέτη των γεωγραφικών και ιστορικών συνθηκών που επικράτησαν στον πλανήτη μας στο παρελθόν και η γνώση της σημερινής πραγματικότητας ενισχύουν την ικανότητα μας να σχεδιάσουμε έναν ειρηνικό και οικολογικά βιώσιμο κόσμο για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Το βιβλίο αυτό αντιπροσωπεύει τις συνδυασμένες προσπάθειες πολλών ανθρώπων. Εμείς σαν γεωγράφοι, ιστορικοί, εικονογράφοι και εκδότες προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στον αναγνώστη μας μια ουσιαστική εκπαιδευτική εμπειρία, ένα ταξίδι στο παρελθόν και μια ανάλυση του παρόντος, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.

(από τον πρόλογο του καθηγητή Bruce G. Thom, Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Λουιζιάνας)


Σημείωση: Copyright: Tandem Verlag GmbH.

24χ17 εκ., 610 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 912 (Άτλαντες ), 910.03 (Γεωγραφία - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά)
Άλλα πρόσωπα: Ευτυχία Μητροπούλου (Μεταφραστής) , Χαράλαμπος Λελούδας (Επιμελητής) , Ray Hudson (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-3-8331-4640-4
ISBN (10ψήφιο): 3-8331-4640-0
Βάρος: 1.153 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.36
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.