Το σημάδι του αλχημιστή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σημάδι του αλχημιστή

Μυθιστόρημα

Rebecca Stott

Κέμπριτζ, 2003. Ο Κάμερον Μπράουν, γιος μιας ιδιόρρυθμης ιστορικού, ανακαλύπτει το πτώμα της μητέρας του να επιπλέει στα νερά του ποταμού που κυλάει μέσα από το κτήμα όπου βρίσκεται το πατρικό τους σπίτι. Στην παλάμη της έχει καλά σφιγμένο ένα παλαιό γυάλινο πρίσμα. Το βιβλίο της, καρπός του πάθους της για το δέκατο έβδομο αιώνα, που έχει ως θέμα τον. . . αλχημιστή Ισαάκ Νεύτωνα, παραμένει ανολοκλήρωτο και το μεγάλο ιστορικό εύρημα της Ελίζαμπεθ, που θα μπορούσε να συνταράξει όλο τον επιστημονικό κόσμο, θα την ακολουθήσει στον τάφο της. Η Λύντια Μπρουκ, συγγραφέας, φίλη της Ελίζαμπεθ και πρώην ερωμένη του Κάμερον, επιστρέφει στο Κέμπριτζ για την κηδεία. Όταν ο Κάμερον της ζητά να εγκατασταθεί στο σπίτι της μητέρας του για ένα διάστημα και να επιχειρήσει να ανασυνθέσει το χαμένο κεφάλαιο του βιβλίου της νεκρής πλέον ιστορικού, ένα γαϊτανάκι περίεργων φαινομένων ξεκινά. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννος Αιόλου

Γιάννος Αιόλου (Μεταφραστής)

Ο Γιάννος Αιόλου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969. Σπούδασε μηχανολογία, καθώς και μουσική (τζαζ αυτοσχεδιασμό και κλασική ενορχήστρωση) και ηχοληψία στο Λονδίνο. Στο Λος Άντζελες έκανε ένα μεταπτυχιακό πάνω στη μουσική για τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως συνθέτης, ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης πολυθεαμάτων, καθώς επίσης και ως promoting agent για Έλληνες καλλιτέχνες και θεατρικούς οργανισμούς στο εξωτερικό. Ως συνθέτης, έγραψε μουσική για μοντέρνο χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Έχει μεταφράσει πέντε μυθιστορήματα από τα αγγλικά. "Η νύχτα των εννέα ήλιων" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Rebecca Stott

Rebecca Stott (Συγγραφέας)

Η Ρεμπέκα Στοτ, συγγραφέας λογοτεχνικών και μη λογοτεχνικών βιβλίων, είναι καθηγήτρια Φιλολογίας στο Anglia Ruskin University και συνεργάζεται με το τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών του Κέμπριτζ, πόλη όπου ζει μόνιμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
351
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.451 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση