Το ωδείο
zoom in
10.60€ -28% 7.63€

Αισθανόμασταν καταραμένοι. Έβρεχε τέσσερεις μέρες συνέχεια, ανελέητα, ήμασταν κλεισμένοι μέσα σε ένα συννεφένιο κουτί, δυστυχισμένοι και ανήμποροι. Ακόμα και γω που έμεινα σπίτι εκείνες τις μέρες, με κάθε χτύπημα της βροχής την οποία έφερνε άγριος άνεμος στα τζάμια μου, σκιρτούσα, ξέροντας ότι κάποιοι άλλοι χάνουν την ίδια ώρα τα σπίτια τους, τους αγαπημένους τους. Τα πουλιά αγωνιούσαν να ισορροπήσουν στα οριζοντιωμένα δένδρα, όχι βέβαια για να κοιμηθούν (είχαν τέσσερα μερόνυχτα να κοιμηθούν), αλλά για να διατηρήσουν όσο γίνεται πιο σώες τις ετοιμόρροπες φωλιές τους. Χείμαρροι καταβρόχθιζαν νεογνά ή γέρικα αδέσποτα, άστεγους, αυτοκίνητα, κλαδιά. Και όλ` αυτά, μαζί με τα σκουπίδια της μεγάλης πόλης, κατέληγαν στην θάλασσα και κει γινόντουσαν μια διαλυμένη επιπλέουσα μάζα, ό,τι αφήνει πίσω του ένα ναυάγιο. Είχαμε συνηθίσει, είναι αλήθεια, και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα βγει μια μέρα ο ήλιος και ότι τα πεζοδρόμια θα στεγνώσουν. Ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα που θίγει την αλλόκοτη σχέση μεταξύ ανθρώπων και τέχνης. Διαβάζεται καλύτερα όταν επικρατούν οι χειρότερες καιρικές συνθήκες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστας Γ. Παπαγεωργίου

Κώστας Γ. Παπαγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε νομικά και φιλολογία. Στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε με την ποιητική συλλογή "Ποιήματα" το 1966. Εργάστηκε ως δικηγόρος από το 1972 ως το 1978· έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με την λογοτεχνία και με ό,τι αμέσως ή εμμέσως σχετίζεται μ΄ αυτήν. Συνεργάστηκε με τα αξιολογότερα λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία τριακονταετία ("Αντί", "Λέξη", "Δέντρο", "Διαβάζω", "Εντευκτήριο", "Τραμ" κ.α.). Διετέλεσε συνυπεύθυνος στη σύνταξη των ετήσιων ομαδικών αντιδικτατορικών εκδόσεων Κατάθεση ΄73 και Κατάθεση ΄74, ενώ συνέταξε (με τον ποιητή Γιάννη Βαρβέρη) την Ελληνική ποιητική ανθολογία θανάτου του εικοστού αιώνα (1995). Άσκησε συστηματικά λογοτεχνική κριτική από περιοδικά και εφημερίδες. Σήμερα δημοσιεύει κριτικές στο ένθετο "Βιβλιοθήκη" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία". Από το 1982 ως το 1998 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό "Γράμματα και Τέχνες". Ποιήματά του μελοποιήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε δίσκους από τον Θάνο Μικρούτσικο ("Ιχνογραφία"), από τον Νίκο Τάτση ("Έρανα"), καθώς και από τον Χάρη Κατσιμίχα. Από το 1982 εργάζεται στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στην αρχή ως σύμβουλος σε θέματα λογοτεχνίας και εν συνεχεία ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και εκδηλώσεων στο Τρίτο Πρόγραμμα. Από το 1990 εργάζεται ως καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, διδάσκοντας Ιστορία Θεάτρου και Λογοτεχνίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της "Εταιρείας Συγγραφέων" Ποιήματα, μελέτες και εκτενή δοκίμιά του έχουν μεταφραστεί σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Έχει πάρει το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2001 και το Βραβείο Ποίησης περιοδικού Διαβάζω.

Ηρώ Διαμαντούρου

Ηρώ Διαμαντούρου (Συγγραφέας)

Η Ηρώ Διαμαντούρου (Αθήνα 1965), με σπουδές στη φιλολογία και τη μουσική, εργάζεται περιστασιακά ως μεταφράστρια και από το 1996 κάνει μουσική επιμέλεια σε οικολογικά και βιογραφικά ντοκυμανταίρ της ΕΡΤ. Έργα της: "Η Μαγική Συγχορδία" (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια 2004), "Η Ξένη" (διήγημα, περιοδικό www.Hridanos.gr 2006), "Η Φλογέρα" (σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο διήγημα του Μ. Μητσάκη, 2006). "Το Ωδείο" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Τώρα ετοιμάζει το σενάριο της ταινίας ντοκυμανταίρ "Επιστροφή στη Μήλο" (παραγωγή Ηρωνικός).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
139
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.237 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση