Τα παπούτσια του Βαν Γκογκ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα παπούτσια του Βαν Γκογκ

Διηγήματα

Κώστας Βαλέτας

Δεκαοχτώ διηγήματα του Κώστα Βαλέτα -μικρά και περιεχτικά, όπως συνηθίζει να γράφει το διήγημα που του έχει ήδη δώσει το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος στην πατρίδα μας κι ευρύτατη αναγνώριση στο εξωτερικό. Μεταφράστηκε σε 20 ξένες γλώσσες, ανάμεσά τους γιαπωνέζικα, κινέζικα, αραβικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά -δηλαδή σε γλώσσες που λίγοι Έλληνες συγγραφείς είναι γνωστοί.

Το 2003 τιμήθηκε με το μεγαλύτερο βραβείο της Ελβετίας. Τώρα διηγήματά του μεταφράζονται στα ισπανικά, σλοβάκικα, βουλγάρικα, πολωνικά κτλ. Γλώσσες που έχει ήδη μεταφραστεί.

Κώστας Βαλέτας

Κώστας Βαλέτας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Βαλέτας έχει γράψει 56 περίπου βιβλία (δοκίμιο, θέατρο, μυθιστόρημα, διήγημα, μεταφράσεις) και μεταφράστηκε ευρύτατα στο εξωτερικό σε 20 γλώσσες. Βραβεύτηκε με το βραβείο "Μπλεζ Σαντράρ-2003", (το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Ελβετίας) και παλαιότερα με κρατικό βραβείο διηγήματος (1973). Σπούδασε νομικά και οικονομικά, πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και κοινωνιολογία στο Παρίσι. Εργάστηκε ως δικηγόρος και διευθυντής ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ. Είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συγγραφέων. Γεννήθηκε στη Λέσβο και έζησε εφτά χρόνια στη Γαλλία και Ελβετία την περίοδο 1967-1973. Είναι διευθυντής του περιοδικού "Αιολικά γράμματα"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
111
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.184 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση