Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού
(Οδηγός)

Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού

Η έκδοση του Οδηγού του Μουσείου της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού (ΜΕΕΛ) σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το ΜΕΕΛ διεκδικεί, από μια άποψη, παγκόσμια μοναδικότητα: με τα αρχαία ελαιοτριβεία που εκτίθενται σε λειτουργική αποκατάσταση, τους σωζόμενους και αποκαταστημένους μηχανισμούς, τις μεγάλες κινούμενες μακέτες και τις ψηφιακές εφαρμογές, τεκμηριώνει τη διαχρονική εξέλιξη της τεχνολογίας ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό και στον ευρύτερο μεσογειακό κόσμο, από τα προϊστορικά χρόνια ως τον 20ό αιώνα.

Παράλληλα, τόσο η μόνιμη έκθεση όσο και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων λειτουργούν ως σημεία αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της πόλης της Σπάρτης, ανατροφοδοτώντας την τοπική κοινωνία με ζωτικά στοιχεία της παραδοσιακής της ταυτότητας και στεγάζοντας καινοτόμες δράσεις, που καθιστούν το Μουσείο πόλο έλξης παλαιών και νέων επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό, το ΠΙΟΠ υπηρετεί με συνέπεια το στόχο της συνεχούς πολιτισμικής και κοινωνικής παρέμβασης, υλοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας.

Ο Οδηγός του Μουσείου της Ελιάς και τον Ελληνικού Λαδιού συμβάλλει ουσιαστικά στη βαθύτερη γνωριμία του επισκέπτη με το αντικείμενο. Συγχρόνως, συνοδεύει και συμπληρώνει το φάκελο δραστηριοτήτων του ΜΕΕΛ, προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επισκέψεις σχολικών ομάδων στο Μουσείο. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει αφετηρία για ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων εκδόσεων, επιστημονικών μονογραφιών, πολιτιστικών χαρτών και εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να διευρυνθεί η εμβέλεια του Μουσείου και του Ιδρύματος.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)Σημείωση: Εισαγωγή: Ασπασία Λούβη, Γενική Διευθύντρια ΠΙΟΠ.

27χ14 εκ., 63 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 069.507 4 (Μουσεία - Οδηγοί), 641.346 3 (Ελαία), 634.630 9 (Ελαιοκομία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Περδικούλιας (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-244-104-6
ISBN (10ψήφιο): 960-244-104-6
Βάρος: 0.21 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
10.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.