Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συνταξιοδοτικά ταμεία και αναλογιστικές μελέτες

Συνταξιοδοτικά ταμεία και αναλογιστικές μελέτες
Η θεωρία των Συνταξιοδοτικών Ταμείων αποτελεί μια τεράστια περιοχή επιστημονικής έρευνας και μελέτης με σημαντικότατες πρακτικές εφαρμογές. Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις αναλογιστικές-ποσοτικές μεθόδους προσέγγισης του συγκεκριμένου θέματος. Βασική έμπνευση και αφορμή για την δημιουργία του βιβλίου αποτέλεσε η διδασκαλία των αντιστοίχων μαθημάτων που υπάρχουν στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τόσο σε προπτυχιακό αλλά και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Βεβαίως, η αιτία που συντήρησε την υπομονή αλλά και επιμονή μου στην συγγραφή του κειμένου είναι το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία στη συγκεκριμένη περιοχή.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 333 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική)
ISBN: 978-960-89899-6-2
ISBN (10ψήφιο): 960-89899-6-5
Βάρος: 0.823 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απʼ όπου και αποφοίτησε με γενικό βαθμό "Άριστα". Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science). Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Εργάστηκε ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές της στοχαστικής ανάλυσης και της θεωρίας βελτιστοποίησης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και ευρύτερα χρηματοοικονομικά συστήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.