Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορθή φυτοπροστασία και διαχείριση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
(Τρόποι εφαρμογής: Συσκευές, μηχανήματα, συντήρηση: Προστασία περιβάλλοντος, καλλιεργητή και καταναλωτή: Αντιμετώπιση ατυχημάτων)
Συγγραφέας:   Πολυτίμη Πατέλη


Ορθή φυτοπροστασία και διαχείριση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
Η αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων, χωρίς παράλληλη αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων του πλανήτη, οδήγησε στην ανάγκη εξεύρεσης νέων, πιο αποδοτικών τρόπων παραγωγής γεωργικών προϊόντων. Τις τελευταίες δεκαετίες η χρήση εξελιγμένων καλλιεργητικών μέσων και τεχνικών επέφερε εντυπωσιακή αύξηση των αποδόσεων. Οι απώλειες της φυτικής παραγωγής μειώθηκαν σημαντικά με τη χρήση των φυτοφαρμάκων, που είχαν ως στόχο την προστασία των καλλιεργειών από τον ανταγωνισμό πολλών ασθενειών, εχθρών και ζιζανίων.

Τα φυτοφάρμακα ή γεωργικά φάρμακα ή φυτοπροστατευτικά προϊόντα, όπως λέγονται, είναι ενώσεις της οργανικής και ανόργανης χημείας με ζιζανιοκτόνο, μυκητοκτόνο, βακτηριοκτόνο, εντομοκτόνο, ακαρεοκτόνο, νηματωδοκτόνο, κοχλιολειμακοκτόνο, τρωκτικοκτόνο και φυτορυθμιστική δράση. Η χρήση τους δεν εξασφάλισε μόνο επάρκεια γεωργικών προϊόντων, αλλά επιπλέον βελτιωμένη ποιότητα και προσιτές τιμές. Βέβαια, είναι γνωστό ότι καμμία φυσική ή συνθετική ένωση δεν θεωρείται απολύτως ασφαλής, αλλά ενδέχεται κάποιες από αυτές σε χαμηλές συγκεντρώσεις να μην έχουν αρνητική επίπτωση. Η ελλιπής ενημέρωση όμως, αυξάνει την καχυποψία των καταναλωτών απέναντι στους ενδεχόμενους κινδύνους που διατρέχουν από τη χρήση των φυτοφαρμάκων. Η ορθολογική διαχείριση αυτών των προϊόντων, σε συνδυασμό με αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου, θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την παραγωγή ασφαλών τροφίμων.

Στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι η πληροφόρηση όσων ασχολούνται με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, για τον περιορισμό, κατά το δυνατόν, των αρνητικών επιδράσεών τους στο χρήστη, στον καταναλωτή και στο περιβάλλον.

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 632 (Φυτά - Προστασία)
ISBN: 978-960-8128-06-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8128-06-4
Βάρος: 0.247 κιλά
Εκδότης: Καλλιεργητής
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.