Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασκήσεις και προβλήματα γενικής μηχανικής
(Για φοιτητές πολυτεχνικών, θετικών και σχολών τεχνολογικής εκπαίδευσης)

Ασκήσεις και προβλήματα γενικής μηχανικής
Το βιβλίο «Ασκήσεις και Προβλήματα Γενικής Μηχανικής» αποσκοπεί στο να βοηθήσει οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τη Γενική Μηχανική (φοιτητές και πτυχιούχους πολυτεχνικών, θετικών και σχολών τεχνολογικής εκπαίδευσης-ΣΜΑ). Και ενώ ο βασικός του στόχος είναι να τον εξασκήσει στη λύση προβλημάτων, θεωρήθηκε χρήσιμο και αναγκαίο πριν από κάθε κεφάλαιο να παρατίθεται σύντομη ανάπτυξη θεωρίας.

Γενικός οδηγός υπήρξε το ανεπανάληπτο πεντάτομο έργο του Paul Appell. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας περιορίσθηκε στο σκελετό των δύο πρώτων τόμων του έργου αυτού, κατάλληλα προσαρμοσμένα στα μαθήματα Γεν. Μηχανικής των Jean Mandel, Καθηγητού της Ecole Polytechnique και Henri Beghin, ακαδημαϊκού.

Αποφεύθηκε συστηματικά η χρήση των λεγομένων «Μοντέρνων» Μαθηματικών, που, άλλωστε η λύση των ασκήσεων και προβλημάτων, δεν είναι φορτικά απαιτητική στη χρήση αυτή.

Αντί για τους όρους «ορμή» και «στροφορμή» χρησιμοποιούνται συχνότερα οι περισσότεροi δόκιμοι όροι «ποσότητα κίνησης» και «ροπή ποσότητας κίνησης».

Στο τέλος του βιβλίου, πέρα από τις 300 περίπου ασκήσεις που αντιμετωπίζονται ανά κεφάλαιο, παρατίθενται λυμένα ή με υποδείξεις μερικά πιο σύνθετα προβλήματα ως ένα είδος γενικής επανάληψης.

Για την κατανόηση τόσο των εννοιών της αναπτυσσόμενης θεωρίας, όσο και των λύσεων των ασκήσεων και προβλημάτων το βιβλίο αυτό είναι εμπλουτισμένο με πληθώρα σχημάτων (πλέον των 400).

29χ21 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 620.07 (Μηχανική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη)), 620.07 (Μηχανική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-456-088-2
ISBN (10ψήφιο): 960-456-088-3
Βάρος: 0.96 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.