Μονοτονικό: Εμπειρία 24 ετών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μονοτονικό: Εμπειρία 24 ετών

Εισηγήσεις ημερίδος αφιερωμένης στο θέμα της νεοελληνικής γλώσσας και ειδικότερα στον τονισμό αυτής

Συλλογικό έργο

Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

8.12€ -10% 7.31€

Περιλαμβάνονται τα κείμενα:
- Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος: "Επέτυχε ή απέτυχε το μονοτονικό;"
- Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου: "Η γλωσσική παιδεία στην χώρα μας: αποτιμήσεις και προοπτικές"
- Ι. Κ. Τσέγκος: "Παιδεία - ευκολία: Συνώνυμα;"
- Ιω. Β. Μενούνος: "Υπέρ του μονοτονικού με ενστάσεις"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (Συγγραφέας)

Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης), γεννήθηκε στη Ξάνθη το 1939. Το πτυχίο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε το 1962, και το 1967 της Θεολογικής. Σπούδασε Βυζαντική Μουσική στο Ωδείο Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και Πρεσβύτερος το 1965. Διετέλεσε επί 9ετία ιεροκήρυξ και πνευματικός προϊστάμενος του εν Παλ. Φαλήρω Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επί 7ετία δε Γραμματέας της Ι. Συνόδου. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αριστούχος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας. Συνέγραψε πλήθος επιστημονικών και εποικοδομητικών βιβλίων. Μητροπολίτης Δημητριάδος εξελέγη το 1974. Την 28η Απριλίου 1998 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εκοιμήθη στις 28 Ιανουαρίου του 2008, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Β. Μενούνος

Ιωάννης Β. Μενούνος (Συγγραφέας)

O Ιωάννης Β. Mενούνος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και έζησε ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με «εξόδους» τη 2ετία των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και την 25ετία της υπηρεσίας του στη δημόσια εκπαίδευση, αφού προηγήθηκε 2ετία στην ιδιωτική στον Νομό Καβάλας.

 Υπηρέτησε ως καθηγητής φιλόλογος στη Μάνη, στην ορεινή Αρκαδία (Κοντοβάζαινα, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη), στο Λαύριο, στη Μελβούρνη Αυστραλίας (με απόσπαση για ένα χρόνο) στον Πυργετό Ολύμπου (ως Λυκειάρχης) και στην Αθήνα (ως γυμνασιάρχης και λυκειάρχης).

‘Εγραψε-εξέδωσε περίπου 25 βιβλία, και για 21 έτη εξέδιδε την εφημερίδα «Δημοσιογραφική», ενώ παράλληλα υπήρξε βασικός συνεργάτης του περιοδικού «Τα Νειάτα».

 Το 1980 ανεκηρύχθη Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εν συνεχεία 3ετούς υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Κοιμήθηκε το 2018.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Κ. Τσέγκος (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Κ. Τσέγκος είναι ψυχίατρος, ιδρυτής μ.ά. του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου, του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ινστιτούτων Ομαδικής Ανάλυσης (E.G.A.T.I.N.) κ.ά. Διευθύνει τον Εκπαιδευτικό - Ερευνητικό Τομέα των τεσσάρων Ινστιτούτων του Α.Ψ.Κ. και τη σειρά εκδόσεων "Σύγχρονη Ψυχοθεραπεία".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
104
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.166 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση