Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η πνευματική τελειότητα στα νηπτικοασκητικά έργα νηπτικών πατέρων συγγραφέων
(Ιδίως στις κατηχήσεις Συμεών του Νέου Θεολόγου)
Συγγραφέας:   Χρίστος Θ. Κρικώνης


Η πνευματική τελειότητα στα νηπτικοασκητικά έργα νηπτικών πατέρων συγγραφέων
Η παρούσα ανθολογία ασκητικονηπτικών πατερικών κειμένων, αναφερομένων στην εν Χριστώ πνευματική τελειότητα, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονικότητα της πατερικής σκέψεως και την ακτινοβολία της στο σύγχρονο άνθρωπο. Τα φιλοκαλικά αυτά κείμενα αποτελούν βιωματική αποτύπωση της ανοδικής πορείας του πιστού προς την ηθική τελείωση με τη συνεργεία της θείας Χάριτος. Η πανεπιστημιακή πείρα του συγγραφέως και η ευρύτατη θεολογική του συγκρότηση τίθενται στην διάθεση του αναγνώστη με εύληπτο τρόπο και σε στρωτή νεοελληνική γλώσσα, προκειμένου η δυναμική του Ορθοδόξου λόγου να γίνει κτήμα των πιστών της εποχής μας.

17χ11 εκ., 178 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρία και Πράξη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 268.3 (Κατηχήσεις)
ISBN: 978-960-315-590-4
ISBN (10ψήφιο): 960-315-590-Χ
Βάρος: 0.148 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
6.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρίστος Θ. Κρικώνης, είναι καθηγητής της Εκκλησιαστικής Γραμματολογίας-Πατρολογίας και Ερμηνείας Πατερικών Κειμένων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης· μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο King΄s College University του Λονδίνου. Διδάκτωρ της θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας επί δύο θητείες (1991-93 και 1993-95) καθώς και Διευθυντής Τομέως (1989-91 και 2000-2002). Επίσης πρόεδρος της Ενώσεως Θεολόγων Βορ. Ελλάδος επί 10ετία (1987-1997) καθώς και υπεύθυνος-συντονιστής για το θεολογικό κύκλο του "Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης". Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, συνοδικών επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Παιδείας καθώς και διοικητικών συμβουλίων επιστημονικών Ιδρυμάτων. Έχει τιμηθεί με το οφφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και με άλλες διακρίσεις από Εκκλησίες και Ιδρύματα. Έχει δημοσιεύσει περί τα 12 βιβλία και περισσότερες από 100 θεολογικές πραγματείες και μελέτες αναφερόμενες σε πατρολογικά, εκκλησιολογικά, ερμηνευτικά, ιστορικά, αγιολογικά, κοινωνικά και άλλα συναφή θέματα. Επίσης έκανε κριτικές εκδόσεις πατερικών έργων από ανέκδοτα χειρόγραφα, μεταφράσεις πατερικών έργων και βιβλιοκρισίες θεολογικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.