Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιοχημεία της άσκησης
Συγγραφέας:   Βασίλης Μούγιος


Βιοχημεία της άσκησης
Η "Βιοχημεία της άσκησης" φέρνει στη ζωή ένα ομολογουμένως δύσκολο και τεχνικό θέμα. Εξαιρετικά χρηστικό και φιλικό προς το φοιτητή, είναι γραμμένο σε μορφή συνομιλίας από το Βασίλη Μούγιο, ο οποίος θέτει και μετά απαντά ερωτήσεις σαν να συνομιλεί με ένα φοιτητή. Ο Μούγιος κάνει την πληροφορία ενδιαφέρουσα χρησιμοποιώντας απλή γλώσσα χωρίς να βλάπτει την επιστημονική ακρίβεια και το επιστημονικό περιεχόμενο. Επίσης χρησιμοποιεί ευρέως αναλογίες, σχετικά έργα τέχνης και πολυάριθμες εικόνες για να καθιστά απολύτως σαφή τα νοήματα στους αναγνώστες.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η Βιοχημεία της Άσκησης είναι ένα διαφωτιστικό κείμενο για τις επιδράσεις της άσκησης στη λειτουργικότητα σε μοριακό επίπεδο. Παρουσιάζει τόσο τις βασικές γνώσεις βιοχημείας όσο και σε βάθος κάλυψη της βιοχημείας της άσκησης. Το βιβλίο χρησιμοποιεί όρους κλειδιά, ένθετα και ερωτήσεις και προβλήματα που παρατίθενται στο τέλος κάθε κεφαλαίου για να διευκολύνουν τη μάθηση. Καλύπτει επίσης μεταβολισμό, ενδοκρινολογία και αξιολόγηση, όλα σε έναν τόμο, αντίθετα προς άλλα βιβλία βιοχημείας της άσκησης.
Η Βιοχημεία της Άσκησης είναι ένα εξαιρετικά ευανάγνωστο βιβλίο που χρησιμεύει ως πηγή κατανόησης του πώς η άσκηση μεταβάλλει τις σωματικές λειτουργίες. Το κείμενο είναι χρήσιμο τόσο σε φοιτητές όσο και σε επαγγελματίες.


Σημείωση: Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Αθανάσιος Γ. Παπαβασιλείου.

28χ21 εκ., 397 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 574.19 (Βιοχημεία )
Άλλα πρόσωπα: Ανατολή Πετρίδου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-399-698-9
ISBN (10ψήφιο): 960-399-698-Χ
Βάρος: 1.299 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
120.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

106.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλης Μούγιος, ΡhD, είναι αναπληρωτής καθηγητής της βιοχημείας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα. Δάσκαλος της βιοχημείας της άσκησης, της αθλητικής διατροφής και εργογόνων θεμάτων στον αθλητισμό για 17 χρόνια, ο Μούγιος υπηρέτησε στην Επιστημονική Επιτροπή του Προολυμπιακού Συνεδρίου το 2004. Έχει συγγράψει μαζί με άλλους πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κι έχει πραγματοποιήσει έρευνα στη μυϊκή συστολή, στο μεταβολισμό κατά την άσκηση, στη βιοχημική αξιολόγηση αθλητών και στην αθλητική διατροφή. Ο Μούγιος είναι μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθλητιατρικής, του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητικής Επιστήμης, της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και των Επιστημόνων του Δείκτη Copernicus.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.