Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας

Εργαστηριακές ασκήσεις φυσιολογίας
Το βιβλίο των ασκήσεων Φυσιολογίας απευθύνεται στους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. όλων των τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας.
Έχει σκοπό να φέρει τον φοιτητή σε άμεση επαφή με τις χρησιμοποιούμενες από την Φυσιολογία μεθόδους πειραματισμού και να τον εκπαιδεύσει σε απλές τεχνικές μέσα από ατομικές ή μικρές ομαδικές ασκήσεις.
Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι. με μεγάλη πείρα στο εργαστήριο Φυσιολογίας. Αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο μέρος επεξεργάστηκε η κ. Μ. Λυμπέρη επίκουρη καθηγήτρια της Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγήτρια στο Τ.Ε.Ι. Το τμήμα αυτό αναφέρεται σε πειράματα Φυσιολογίας που χρησιμοποιούν κυρίως σαν πειραματόζωο το βάτραχο. Μέσα απ΄ αυτά μελετούνται βασικές κυτταρικές λειτουργίες καθώς επίσης λειτουργίες νευρικού, μυϊκού κυκλοφορικού και πεπτικού συστήματος. Το δεύτερο μέρος επεξεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του Τ.Ε.Ι. κ. Μ. Μαξιμιάδης επ. καθηγητής Φυσιολογίας και αναφέρεται σε ασκήσεις που αφορούν στο αίμα και στην αναπνοή και ο κύριος Κ.Ι.Κ. Ρούκας έκτακτος καθηγητής εφαρμογών Φυσιολογίας, και αναφέρεται σε ασκήσεις που αφορούν στο ηλεκτροκαρδιογράφημα και στην αρτηριακή πίεση.
Μέσα από τις ασκήσεις του δευτέρου μέρους δίνεται στους φοιτητές η δυνατότητα αφ΄ ενός μεν να χειρισθούν εργαστηριακά όργανα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή κλινική και διαγνωστική πρακτική, αφ΄ ετέρου δε να εκπαιδευτούν σε κλασικές μεθόδους και μετρήσεις που έχουν σαν αντικείμενο επιμέρους λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

20χ14 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 574.107 (Φυσιολογία - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-7097-28-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7097-28-9
Βάρος: 0.235 κιλά
Εκδότης: Λύχνος
Έτος Κυκλοφορίας: 1993
Γράψε τη δική σου κριτική
15.18
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.