Λόγος ελληνικός στη δημοσιογραφία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λόγος ελληνικός στη δημοσιογραφία

Γιάννης Π. Τζαννετάκος

15.21€ -10% 13.69€

Σε εποχές κατά τις οποίες αμφισβητούνται ονομασίες και σε λίγο θ` αμφισβητούνται και εδάφη, εμείς πέραν των κραυγών μας -υστερικών και μη (υπονομεύουμε ακόμα και αυτή τούτη τη γλώσσα μας. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν τα δείγματα αφύπνισης. Πιστεύουμε, ότι έχει καταστεί συνείδηση σε όλους όσοι σκέπτονται (γενικώς) και ανησυχούν (ειδικώς) ότι το όργανο για την επικοινωνία μας φθείρεται συνεχώς· συρρικνώνεται· νοθεύεται· εξαφανίζεται.
Ο «Λόγος ελληνικός στη δημοσιογραφία» ως βιβλίο έχει σκοπό να επικουρήσει τους χειριστές (επαγγελματίες και μη) της γλώσσας μας, έτσι ώστε να δοκιμάζεται κατά το δυνατό λιγότερο η ουσία της και η αισθητική της. Χωρίς να διεκδικείται το αλάθητο, καταβάλλεται προσπάθεια για την επιλογή
των χρηστικότερων και των χρησιμότερων «προτάσεων».
Μακριά από δογματικές αγκυλώσεις, «δασκαλίστικη» νοοτροπία κι απωθητική σχολαστικότητα, επιχειρείται η κατά το δυνατό πιο ευχάριστη προσέγγιση του υπαρκτού γλωσσικού προβλήματος μας.

Γιάννης Π. Τζαννετάκος

Γιάννης Π. Τζαννετάκος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Τζαννετάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά στον Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Εκπρόσωπος του έτους του και της σχολής του στο Σύλλογο Νομικής "Θέμις", Γ.Γ. του Διοικητικού Συμβουλίου και στη Διοικούσα Επιτροπή Συλλόγων Παν. Αθηνών (ΔΕΣΠΑ) αντιστοίχως. Ιδρυτικός Πρόεδρος (1963) της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ). Μέλος των καθοδηγητικών οργάνων της Οργάνωσης Νέων Ενώσεως Κέντρου (ΟΝΕΚ) και Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ). Αρχισυντάκτης - Διευθυντής των περιοδικών "Δημοκράτης" και "Δημοκρατία 64". Από το 1972 Διευθυντής του πρώτου και μόνου αντιχουντικού περιοδικού "Προσανατολισμοί". Ιδρυτικό μέλος των Νέων Δυνάμεων, Δ/ντής των περιοδικών "Πολιτικό Κριτήριο" και "Ελεύθερα". Εργάστηκε στις εφημερίδες "Πρώτη" και "Η Ελλάδα Σήμερα". Εργάζεται στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Κυριακάτικη Αυγή" και στο περιοδικό "Μετρό". Έχει γράψει βιβλία: "Ν. Τιτουλέσκου, ένας μεγάλος Ευρωπαίος του μεταπολέμου", "Ο Τύπος στο μικρόφωνο" και "Λόγος ελληνικός στη δημοσιογραφία". Έχει μετάσχει σε δεκάδες συλλογικών εκδόσεων. Μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κανάλι 15. Ιδρυτικός Γεν. Δ/ντής των Ρ/Σ Αθήνα 98,4 και ASTRA 98,2 (Λευκωσία). Δ/ντής του FLASH FM 96,1 (1989) και συνεργάτης κατά καιρούς των Ρ/Σ 90,2 Αριστερά στα FM, ΕΡΑ 2, Ράδιο Παρατηρητής (Θεσ.) και πολλών Ρ/Σ της περιφέρειας. Έχει γράψει τα σενάρια και είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια σε 50-60 "επεισόδια" στις σειρές ντοκυμανταίρ της ΕΤ2 "Ιστορικές Προσωπογραφίες" κα "Ηγέτες". Ολοκλήρωσε κύκλο εκπομπών στην τηλεοπτικό σταθμό Seven X υπό τον τίτλο "Εκ του Σύνεγγυς" με αντικείμενο δημόσιες υποθέσεις και το δημόσιο λόγο. Συνεργάζεται με την Ντόϋτσε Βέλλε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.264 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση