Πόλεμος και βιντεοπαιχνίδια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πόλεμος και βιντεοπαιχνίδια

Από τον Σουν Τζου στο Xbox

Ed Halter

Αλλάζουν τα βιντεοπαιχνίδια τον τρόπο που μια νέα γενιά βλέπει τον πόλεμο; Γεμάτα όπλα υψηλής τεχνολογίας, ηρωικούς στρατιώτες της ερήμου και τρομοκρατικά σενάρια αντλημένα από τους τίτλους των τελευταίων ειδήσεων, τα σύγχρονα, καθ` υπερβολήν ρεαλιστικά βιντεοπαιχνίδια έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατιωτικοποίηση της ποπ κουλτούρας. Πώς αυτό το κάποτε αθώο ψυχαγωγικό μέσο -που σήμερα συναγωνίζεται το Χόλιγουντ σε δημοτικότητα- ενεπλάκη τόσο βαθιά στην προσπάθεια της Αμερικής να κατισχύσει σε μια νέα παγκόσμια σύρραξη;

Με εμπεριστατωμένη ανάλυση της μακραίωνης σχέσης που συνδέει τα παιχνίδια με τη στρατιωτική κουλτούρα, από τα πρώτα παιχνίδια που αναπαρέστησαν τον πόλεμο στους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών ως στρατιωτικών εργαλείων κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και την πρόσφατη σοδειά των χρηματοδοτούμενων από το Πεντάγωνο πολεμικών βιντεοπαιχνιδιών, των ακριβοσχεδιασμένων εμπορικών τίτλων και κάποιων ανατρεπτικών εναλλακτικών προσπαθειών.

Νεκτάριος Καλαϊτζής (Μεταφραστής)


Ed Halter

Ed Halter (Συγγραφέας)

Ο Ed Halter είναι τακτικός συνεργάτης της "Village Voice", ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε πολυάριθμα αλλά έντυπα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γέιλ και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU). Από το 1995 έως το 2000 υπήρξε υπεύθυνος του New York Underground Film Festival και διοργανωτής προβολών και εκθέσεων στη Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, την Ταινιοθήκη του Σαν Φρανσίσκο, κ.α.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
456
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.554 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση