Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι παιδαγωγικές και διδακτικές πρακτικές του εκπαιδευτικού έργου
(Το παράδειγμα μετατροπής του γνωστικού αντικειμένου σε διδάξιμη γνώση)
Συγγραφέας:   Ελευθερία Λώλη


Offer
Στη μελέτη αυτή παρουσιάζονται ευέλικτες διδακτικές πρακτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες που εξασφαλίζουν την ενεργό συμμετοχή του μαθητή στη διδακτική πράξη. Η δραστηριοποίηση των μαθητών κατά τη διδασκαλία θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη της μάθησης, η οποία στις αρχές του 21ου αιώνα εκλαμβάνεται ως ανάπτυξη των ικανοτήτων της κριτικής σκέψης και της αυτόνομης συγκρότησης της γνώσης. Άμεση διδακτική συνεπαγωγή της παραδοχής αυτής αποτελεί η αναγκαιότητα τα περιεχόμενα διδασκαλίας να αντιμετωπίζονται όχι σαν υλικό για αποστήθιση, αλλά ως μέσο απόκτησης και καλλιέργειας των ικανοτήτων των μαθητών για αναζήτηση και άντληση της γνώσης.

Κεντρικός, λοιπόν, στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη της δυνατότητας να εφαρμοστούν ερευνητικές δραστηριότητες κατά τη μετατροπή του γνωστικού αντικειμένου σε διδάξιμη γνώση, οι οποίες εξοικειώνουν το μαθητή με ερευνητικές διαδικασίες προσέγγισης της γνώσης, έτσι ώστε αυτός να αποκτήσει την επιδεξιότητα της συγκέντρωσης, της ανάλυσης και της σύνθεσης των πληροφοριών για το διδακτέο θέμα.

Ειδικότερα, σημαντικό σημείο αναφοράς συνιστά ο τρόπος με τον οποίο η ερευνητική μέθοδος "της ανάλυσης περιεχομένου" μπορεί να αξιοποιηθεί ως διδακτική στρατηγική για την επαρκέστερη επεξεργασία και την πληρέστερη κατανόηση της διδακτέας ύλης. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα απευθύνεται σε όσους φοιτητές και εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και την προσφορότερη διεξαγωγή της διδακτικής πράξης.

24χ17 εκ., 174 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική), 370.71 (Εκπαίδευση εκπαιδευτικών)
ISBN: 978-960-333-504-7
ISBN (10ψήφιο): 960-333-504-5
Βάρος: 0.38 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.