Αγριολούλουδα του παρθένου δάσους Δράμας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αγριολούλουδα του παρθένου δάσους Δράμας

Θόδωρος Αραμπατζής

Μετά από συνεχή οδοιπορικά, σεμνά και αμετανόητα εραστές της χλωρίδας μας, κάνουμε μια προσπάθεια ανάδειξης της με τα αγριολούλουδα του παρθένου δάσους Δράμας. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί για μας μια αναζήτηση της χαμένης μητέρας φύσης... ή μια εσωτερική περιδιάβαση στην αθέατη πλευρά του εγώ-γίγνεσθαι. Μια πρόκληση-πρόσκληση για προσέγγιση του παρθένου δάσους, καθώς και της χαμένης μας ταυτότητας.

Κώστας Βιδάκης

Κώστας Βιδάκης (Φωτογράφος)

Ο Κώστας Βιδάκης γεννήθηκε στη Γερμανία, έζησε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί και εργάζεται στη Δράμα. Οι δασοπονικές του σπουδές τον ώθησαν να αξιοποιήσει τις φωτογραφικές του γνώσεις για τη μελέτη και αποτύπωση της φύσης. Πρώτος καρπός αυτής της ενασχόλησής του ήταν η φωτογραφική κάλυψη του λευκώματος του αείμνηστου καθηγητή Θεόδωρου Αραμπατζή "Αγριολούλουδα του Παρθένου Δάσους της Δράμας" (1996) καθώς και του βιβλίου του ίδιου συγγραφέα "Θάμνοι και Δέντρα στην Ελλάδα" (τόμος Α΄, 1998). Η επαφή του με το ανεξερεύνητο και απροσδόκητο δραμινό τοπίο είχε ως αποτέλεσμα το φωτογραφικό λεύκωμα "Δράμα: ορεία κρύσταλλος" (2003), στο οποίο συμπεριέλαβε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δραμινής του εμπειρίας. Αυτή η εμπειρία έχει αποτυπωθεί και σε δεκάδες άλλα έντυπα που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς από φορείς της Δράμας και χρησιμοποιήθηκαν για την προβολή του νομού. Είναι μόνιμο στέλεχος του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού του ΤΕΙ Καβάλας σε θέματα οικολογίας και δασικής βοτανικής. Συνεργάστηκε στην έκδοση των βιβλίων "Αισθητική τοπίου" (2006, 2007), "Τοπία της πεδινής και ορεινής Δράμας" (2008) και "Ψυχανθή της Βόρειας Ελλάδας" (2007). Συμμετέχει σε προγράμματα τοπικών φορέων οι οποίοι, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, έχουν αναλάβει την επιστημονική και φωτογραφική καταγραφή της χλωρίδας διαφόρων περιοχών. Έχει συνεργαστεί με περιοδικά τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας.

Θόδωρος Αραμπατζής (Συγγραφέας)

Ο Θόδωρος Αραμπατζής είναι Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Princeton και υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Dibner Institute for the History of Science and Technology στο ΜΙΤ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την ιστορία της φυσικής και της χημείας από τα μέσα του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα, καθώς και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Representing Electrons: A Biographical Approach to Theoretical Entities (το 2006 από το University of Chicago Press).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη Κοκκινίδου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Δράμα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
76
Διαστάσεις:
22x23
Βάρος:
0.218 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση