Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αμοιβαία κεφάλαια
Συγγραφέας:   Παύλος Σ. Περράτης


Offer
Έχουν περάσει πάνω από 33 χρόνια από τότε που έκαναν την εμφάνιση τους τα δύο
πρώτα Αμοιβαία Κεφάλαια στην Ελλάδα, το Δήλος της Εθνικής Τράπεζας και το Ερμής της Εμπορικής Τράπεζας. Σήμερα, λειτουργούν 25 Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και 269 Αμοιβαία Κεφάλαια, που αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας.

Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της ανάπτυξης και της πορείας του θεσμού στις διεθνείς αγορές και στην Ελλάδα και καταγράφει διάφορα γεγονότα και θέματα που σημάδεψαν το θεσμό. Γίνεται αναφορά στο έργο της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ και στη συμβολή της Εθνικής Τράπεζας στην εισαγωγή, καθιέρωση και ανάπτυξή του. Επίσης, παρουσιάζονται η προσφορά του θεσμού στην οικονομική ζωή της χώρας και οι δυνατότητες που έχει να δίνει λύσεις στην αξιοποίηση των αποταμιεύσεων των επενδυτών. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό πρόβλημα, με προτάσεις για την οργάνωση των ασφαλιστικών φορέων καθώς και λύσεις που παρέχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια στην αξιοποίηση της περιουσίας τους. Ακόμα, προτείνεται η εισαγωγή και η καθιέρωση των επενδυτικών προγραμμάτων σύνταξης και στη χώρα μας, που αποτελούντο μέλλοντου θεσμού.

Αποτελεί χρήσιμο οδηγό για επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια, για τη σύσταση και οργάνωση Εταιρειών Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ), καθώς και για τους διαχειριστές των χαρτοφυλακίων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Επίσης, είναι χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με την οικονομική ιστορία του τόπου και ιδιαίτερα τη διαχρονική εξέλιξη ενός σημαντικού θεσμού, όπως είναι τα Αμοιβαία Κεφάλαια.

24χ17 εκ., 273 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.632 7 (Αμοιβαία κεφάλαια)
ISBN: 978-960-02-2085-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2085-9
Βάρος: 0.608 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
21.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.54
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Περράτης, Παύλος Σ.
Ο Παύλος Περράτης γεννήθηκε το 1938. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1963 σαν Οικονομικός Διευθυντής, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε σαν σύμβουλος οργάνωσης και διοίκησης. Το 1972 προσελήφθη στην Διεθνική ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της ΕΤΕΒΑ, μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, όπου ανέλαβε την εισαγωγή του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα, ιδρύοντας το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Δήλος. Ως Οικονομικός Διευθυντής και μετέπειτα Γενικός Διευθυντής (1972-1997) της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ, συνέβαλε αποφασιστικά στην εισαγωγή, καθιέρωση και ανάπτυξη του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Βραβεύτηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών για την πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα για τη θεμελίωση του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης θεσμικών Επενδυτών. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ). Διετέλεσε Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια πολλών Ανωνύμων Εταιρειών και συμμετείχε σε πολλές Επιτροπές, μεταξύ άλλων: - Δ.Σ. Χρηματιστηρίου Αθηνών, της εταιρείας Χρηματιστηριακών Μελετών, της εταιρείας Ανάπτυξης Συστη-μάτων και Υποστήριξης Κεφαλαιαγοράς, Ε.Δ.Ε.Χ. κλπ. - Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού. - Επιτροπή Μελέτης Τραπεζικού Συστήματος (Χαρισόπουλου). - Ομάδα Εργασίας του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου. - Επιτροπή Αξιοποίησης Περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Σιούφα). - Επιτροπή του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας - Αξιοποίηση περιουσίας φορέων κοινωνικής ασφάλισης (Κωστόπουλου). - Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή κατάρτισης του Κώδικα Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (Δούκα). Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε πολλά επαγγελματικά συνέδρια. Έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες για το χρηματιστήριο, τα Αμοιβαία Κεφάλαια και την κεφαλαιαγορά. Πρωτοποριακό του έργο υπήρξε η "Αθέατη πλευρά της κεφαλαιαγοράς" που δημοσιεύθηκε το 1977· Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπάλληλων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.