Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γνωστική αποκατάσταση νευροψυχολογικών διαταραχών
(Επαγγελματικός οδηγός)

Γνωστική αποκατάσταση νευροψυχολογικών διαταραχών
Τα τελευταία χρόνια δίδεται μεγάλη σημασία στην γνωσιακή αποκατάσταση των νευροψυχολογικών διαταραχών. Τούτο γίνεται εφικτό περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επειδή οι επιμέρους ειδικότητες των επαγγελμάτων υγείας που εμπλέκονται στην νευροψυχολογική αποκατάσταση (νευροψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές) έχουν εξελιχθεί αλματωδώς, με συνέπεια τη μεγιστοποίηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων, συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Οι συνήθεις "διαμάχες" μεταξύ των προαναφερθέντων επαγγελματιών υγείας για το ποιος έχει την πρωτεύουσα θέση στην αποκατάσταση των γνωσιακών διαταραχών, που μεταξύ άλλων εκπορεύονταν και από τη χρήση διαφορετικής ορολογίας, αρχίζουν να υφίενται, επειδή κατεδείχθη ότι ο ρόλος της κάθε επί μέρους ειδικότητας είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη της αποκατάστασης.

Το ανά χείρας εγχειρίδιο των Johnstone και Stonnington έρχεται -σημαντικά αρωγό- να παράσχει στους επαγγελματίες της αποκατάστασης (αλλά και στους μη ειδικούς, του περιβάλλοντος του πάσχοντος, για παράδειγμα) στρατηγικές θεραπείας των γνωσιακών διαταραχών. Η ελληνική μετάφραση του εγχειριδίου, όχι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία μια και αρκετοί όροι έπρεπε να αποδοθούν με επιστημονικότατα και σαφήνεια, είναι ιδιαίτερα επιτυχής, πράγμα που κατόρθωσαν οι κύριοι Ανδρέας Καστελλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης και Δρ Λάμπρος Μεσσήνης, Κλινικός Ψυχολόγος-Νευροψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πόνημα αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση των γνωσιακών διαταραχών στον ελληνικό χώρο, που αρχίζει να απολαμβάνει των "αγαθών" της ειδικής παρέμβασης σε μία νοσολογική οντότητα, στην οποία πολύ λίγα προσφέρονταν μέχρι πρότινος.

Παναγιώτης Γ. Παπαθανασόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας, Δ/ντής Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών

24χ17 εκ., 269 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Νευροψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Ανδρέας Α. Καστελλάκης (Επιμελητής) , Λάμπρος Μεσσήνης (Επιμελητής) , Brick Johnstone (Επιμελητής) , Henry H. Stonnington (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-87710-6-2
ISBN (10ψήφιο): 960-87710-6-4
Βάρος: 0.569 κιλά
Εκδότης: Φιλομάθεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
29.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Brick Johnstone είναι Καθηγητής και Διευθυντής της μονάδας Κλινικής Ψυχολογίας Υγείας και Νευροψυχολογίας του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑ) στο Πανεπιστήμιο Missouri-Columbia. Είναι πιστοποιημένος νευροψυχολόγος και κύριος ερευνητής για μια επιχορήγηση ποσού αξίας 1.38 εκατ. δολαρίων από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Έρευνα στην Αναπηρία και Αποκατάσταση (ΕΙΕΑΑ) στις ΗΠΑ, προς το Πρότυπο Κέντρο Εγκεφαλικών Κακώσεων του Missouri. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε βιβλία, που αφορούν θέματα αποκατάστασης και νευροψυχολογίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.